Cookies vereist: Cookies zijn niet geactiveerd op uw browser. Verander dit in uw veiligheidsvoorkeuren alvorens verder te gaan.
 • Onze winkel is momenteel gesloten.

dAISy 2+ dual-channel AIS Receiver with NMEA 0183

 • dAISy 2+
  • dAISy 2+
  • dAISy 2+
  • dAISy 2+
  • dAISy 2+ accessoires
  • dAISy 2+ binnenkant
  • Bluetooth and WiFi modules connected to dAISy 2+ auxiliary serial output

Productomschrijving

Goedkope tweekanaals AIS-ontvanger met USB en NMEA 0183 uitgang

AIS hoeft niet duur te zijn. Met een VHF-antenne, een Windows-, Mac-, Linux- of Android-apparaat en een helder uitzicht op de zee.

Deze echte dual-channel marine AIS ontvanger werkt goed met OpenCPN, Ship Plotter en elke andere software die seriële data invoer accepteert. DAISy is ook goed geschikt voor rapportage.

Dankzij het tweekanaals ontwerp ontvangt dAISy 2+ twee keer zoveel berichten als de goedkopere single-channel dAISy. Dit verbetert de aanschaftijd en het bijwerkingspercentage van AIS-doelen, terwijl het bereik voor beide modellen vergelijkbaar is.

Specificaties

 • Dubbele kanaal ontvanger
 • Ontvangen op kanaal A (161.975 MHz) en B (162.025 MHz) gelijktijdig
 • 38400 baud seriële uitvoer via USB in industrie standaard NMEA formaat (AIVDM)
 • NMEA 0183 output bij 4800, 9600 of 38400 voor aansluiting op grafiekplotters
 • Extra TTL seriële uitgang voor aansluiting op andere apparaten
 • Geen drivers nodig voor Windows 10, Mac OS X en Linux.
 • Ondersteund door Boat Beacon, OpenCPN en SailGrib WR op Android-apparaten met USB OTG.
 • BNC-aansluiting voor 50 Ohm VHF-antenne (antenne niet meegeleverd)
 • Mini USB connector voor data en voeding (3ft USB-kabel meegeleverd)
 • 5 mm toonblok voor NMEA (bijpassende stekker met schroefklemmen inbegrepen)
 • Kan worden aangedreven via USB of vanaf een 12-36V DC-voedingsbron
 • Laag stroomverbruik, minder dan 500mW in ontvangstmodus (<100mA bij 5V, <40mA bij 12V)
 • Zeer robuuste aluminium behuizing met bevestigingsgaten, maat: 105 x 80 x 28 mm
 • Gemaakt in de VSA


NMEA 0183 / RS-422 uitgang

De dAISy 2+ AIS-ontvanger kan direct praten met plotters en andere mariene elektronica. Daarnaast biedt de geïntegreerde DC / DC-omvormer u de mogelijkheid om deze uit het 12-36V-systeem van uw boot te gebruiken, waarbij u de noodzaak van een USB-voedingsbron wilt verwijderen.

NMEA routers (vyacht) en RS-422 routers (Transas 4-poort RS-422 naar Ethernet). NMEA 0183 of RS-422 ingang.

 

dAISy werkt goed met OpenCPN

OpenCPN, een open source kaartplotter en navigatiesoftware, kan worden gebruikt met apparaten zoals dAISy om schepen op een kaart te volgen. Iedere software die wordt uitgevoerd op een pc, Mac of een kleine Linux-computer die AIS-gegevens van een seriële ingang accepteert, werkt met dAISy.

Screenshot van OpenCPN met dAISy als AIS-ontvanger

Verscheidene van onze klanten bouwde plotters gebaseerd op Raspberry Pi 2 of 3, OpenCPN en dAISy. Een gedetailleerde opschrift vindt u hier. Een vergelijkbaar project op basis van de UDOO Neo single board computer is hier te vinden.

Disclaimer: Wij raden u niet aan om uitsluitend op dAISy te vertrouwen voor navigatie en botsingen te vermijden!

Rapporteren naar MarineTraffic

dAISy is goed geschikt om het nabijgelegen schipverkeer naar websites en diensten zoals MarineTraffic, FleetMon, AISHub of Pocket Mariner te melden.
 

Schepen gemeld door MarineTraffic station 1492 in New York.

Een gebruiker van een vroeg prototype van dAISy documenteerde hoe u een Linux-systeem zoals Raspberry Pi installeert hier om direct aan MarineTraffic te melden.

Onlangs heeft hij zelfs de Raspberry Pi afgehaald en rapporteert aan MarineTraffic net met dAISy en een ESP8266 WiFi-module met een Arduino-schets. Dit is gebaseerd op de extra seriële uitgang en heeft zeker een aantal tinkering nodig, dus alleen voor geavanceerde gebruikers!

Een alternatieve aanpak is om dAISy aan te sluiten op een Linux computer (zoals de Raspberry Pi) die Kplex uitvoert. Kplex is een NMEA-0183 Multiplexer waarmee u de AIS-gegevensstroom kunt vervoeren naar meerdere doelen, waaronder diensten zoals MarineTraffic en AISHub. Met Kplex kunt u ook een NMEA-server instellen om AIS te distribueren naar andere apparaten op uw netwerk, zoals bijvoorbeeld via WiFi naar een navigatie-app die op een iPad draait. MUPLEX voor Linux en NMEA Router voor Windows zijn een soortgelijke tool.

Auxiliary seriële uitgang

Voor tinkers is de seriële gegevensstroom beschikbaar op een 0.1 "-kop op de achterkant van het apparaat. Geavanceerde gebruikers kunnen dAISy combineren met een Bluetooth-module om AIS op draadloze apparaten te ontvangen of een data logger als SparkFun OpenLog te verbinden.

Het pin-out systeem van de bijkomende serial port is compatibel met HC-05/06 bluetooth modules en DT-06 TLL naar WiFi modules.

Bluetooth and WiFi modules connected to dAISy 2+ auxiliary serial output

Hier zijn instructies (in het engels) voor het configureren van de WiFi-module.

Als UART seriële communicatie alles wat u nodig heeft, kijk ook eens naar onze dAISy HAT, die onafhankelijk van Raspberry Pi kan worden uitgevoerd.
En nee, wij zullen uw garantie niet annuleren voor het nemen van een schroevendraaier en soldeerbout aan dAISy :-)

 

Hoe dAISy vergelijkt

Met ons open source werk hebben we een nieuwe categorie AIS-ontvangers ontwikkeld die zijn ontworpen rond de SiLabs EZRadioPro single chip radio IC. Deze architectuur is instrumenteel voor de zeer lage prijs, kleine vormfactor en laag energieverbruik. De afwegingen zijn langere aanschafstijd, lagere gevoeligheid en minder bereik dan traditionele AIS-ontvangers.

Veldtoetsen met conventionele tweekanaals ontvangers (zoals SmartRadio SR162, advanSEA RX-100) laten zien dat dAISy 2+ inderdaad een lager bereik heeft en trager is om doelen te verwerven. Maar dAISy 2+ is duidelijk beter dan andere goedkope ontvangers die we hebben getest (Quark-elec, MarineGadget).

Onze observatie is dat met een goede antenne dAISy goed geschikt is om lokaal schipverkeer te controleren. Als u een maximale prestatie nodig hebt en bereid bent te betalen, ga dan met een ontvanger van de gevestigde merken.

Accessoires

UHF/BNC ADAPTOR F/M

dAISy 2+ dual-channel AIS...
Merk: Wegmatt Llc
Categorie: Randapparatuur
Gewicht: 0.1 kg
Product code: DAISY2+
Waarom Maes Electronics?
 1. Dienst na verkoop
 2. Verzending mogelijk
 3. Radio Actief
Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Contactformulier