Cookies vereist: Cookies zijn niet geactiveerd op uw browser. Verander dit in uw veiligheidsvoorkeuren alvorens verder te gaan.
 • Onze winkel is momenteel gesloten.

dAISy AIS ontvanger

 • dAISy AIS receiver
  • dAISy AIS receiver
  • dAISy AIS receiver front

Productomschrijving

Goedkope AIS-ontvanger

AIS hoeft niet duur te zijn. Met dAISy alles wat je nodig hebt om te beginnen met het bijhouden van schepen zijn een VHF-antenne, een Windows-, Mac-, Linux- of Android-apparaat en een helder uitzicht op de zee.

Deze Marine AIS ontvanger werkt goed met OpenCPN, Ship Plotter en andere software die seriële data invoer accepteert. DAISy is ook goed geschikt voor het melden van lokaal schipverkeer naar diensten zoals MarineTraffic.

Met zijn kleine omvang en zeer laag energieverbruik is dAISy de perfecte AIS-ontvanger voor DIY-projecten. Bekijk ook onze nieuwe dAISy HAT voor de Raspberry Pi.

Specificatie

 • Enkele kanaal ontvanger
 • Ontvangen op kanaal A (161.975 MHz) en B (162.025 MHz)
 • Snel afwisselend tussen beide kanalen door middel van frequentiehopping
 • Zeer laag energieverbruik, minder dan 100mW in ontvangstmodus (<20mA bij 5V)
 • 38400 baud seriële uitvoer via USB in industrie standaard NMEA formaat (AIVDM)
 • Geen drivers nodig voor Windows 10, Mac OS X en Linux (driver beschikbaar voor oudere versies van Windows).
 • Ondersteund door Boat Beacon, OpenCPN en SailGrib WR op Android-apparaten met USB OTG.
 • Optionele TTL seriële uitgang (3.3V, vereist solderen)
 • Kleine maat: 63 x 44 x 23 mm
 • Zeer robuuste aluminium behuizing
 • BNC-aansluiting voor 50 Ohm VHF-antenne (antenne niet meegeleverd)
 • Mini-USB connector voor data en voeding (90cm USB-kabel meegeleverd)
 • Gemaakt in de VS

 

dAISy werkt goed met OpenCPN

OpenCPN, een open source kaartplotter en navigatiesoftware, kan worden gebruikt met apparaten zoals dAISy om schepen op een kaart te volgen. Iedere software die wordt uitgevoerd op een pc, Mac of een kleine Linux-computer die AIS-gegevens van een seriële ingang accepteert, werkt met dAISy.

Screenshot van OpenCPN met dAISy als AIS-ontvanger

Verscheidene van onze klanten bouwde plotters gebaseerd op Raspberry Pi 2 of 3, OpenCPN en dAISy. Een gedetailleerde opschrift vindt u hier. Een vergelijkbaar project op basis van de UDOO Neo single board computer is hier te vinden.

Disclaimer: Wij raden u niet aan om uitsluitend op dAISy te vertrouwen voor navigatie en botsingen te vermijden!

Rapporteren naar MarineTraffic

dAISy is goed geschikt om het nabijgelegen schipverkeer naar websites en diensten zoals MarineTraffic, FleetMon, AISHub of Pocket Mariner te melden.
 

Schepen gemeld door MarineTraffic station 1492 in New York.

Een gebruiker van een vroeg prototype van dAISy documenteerde hoe u een Linux-systeem zoals Raspberry Pi installeert hier om direct aan MarineTraffic te melden.

Onlangs heeft hij zelfs de Raspberry Pi afgehaald en rapporteert aan MarineTraffic net met dAISy en een ESP8266 WiFi-module met een Arduino-schets. Dit is gebaseerd op de extra seriële uitgang en heeft zeker een aantal tinkering nodig, dus alleen voor geavanceerde gebruikers!

Een alternatieve aanpak is om dAISy aan te sluiten op een Linux computer (zoals de Raspberry Pi) die Kplex uitvoert. Kplex is een NMEA-0183 Multiplexer waarmee u de AIS-gegevensstroom kunt vervoeren naar meerdere doelen, waaronder diensten zoals MarineTraffic en AISHub. Met Kplex kunt u ook een NMEA-server instellen om AIS te distribueren naar andere apparaten op uw netwerk, zoals bijvoorbeeld via WiFi naar een navigatie-app die op een iPad draait. MUPLEX voor Linux en NMEA Router voor Windows zijn een soortgelijke tool.

Auxiliary Serial Output

Voor tinkers wordt een extra seriële gegevensstroom uitgebroken op de printplaat. Met een beetje solderen kunnen geavanceerde gebruikers dAISy combineren met een Bluetooth-module om AIS op draadloze apparaten te ontvangen, of een data logger zoals SparkFun OpenLog aansluiten.

 Signalen uitgebroken op PCB. HC-05/06 Bluetooth-module aangesloten op dAISy's extra seriƫle uitgang

Als UART seriële communicatie alles is wat u nodig hebt, kijk ook eens naar de dAISy HAT, die ook zonder een Raspberry Pi zelfstandig kan lopen.

En nee, wij zullen uw garantie niet annuleren voor het nemen van een schroevendraaier en soldeerbout aan dAISy :-)

Hoe dAISy vergelijkt

Met ons open source werk hebben we een nieuwe categorie AIS-ontvangers ontwikkeld die zijn ontworpen rond de SiLabs EZRadioPro single chip radio IC. Deze architectuur is instrumenteel voor de zeer lage prijs, kleine vormfactor en laag energieverbruik. De afwegingen zijn langere aanschafstijd, lagere gevoeligheid en minder bereik dan traditionele AIS-ontvangers.

Size comparison


Veldtests met conventionele dual-channel ontvangers (zoals SmartRadio SR162, advanSEA RX-100) laten zien dat dAISy inderdaad een lager bereik heeft en langzamer is om doelen te verwerven. Maar dAISy is duidelijk beter dan de ontvangers in de USB stick form factor die we tot nu toe hebben getest (Quark-elec, MarineGadget).

Onze observatie is dat met een goede antenne dAISy goed geschikt is om lokaal schipverkeer te controleren. Als u een maximale prestatie nodig hebt en bereid bent te betalen, ga dan met een ontvanger van de gevestigde merken.

Accessoires

UHF/BNC ADAPTOR F/M

dAISy AIS ontvanger
Merk: Wegmatt Llc
Categorie: Randapparatuur
Gewicht: 0.1 kg
Product code: DAISY
Waarom Maes Electronics?
 1. Dienst na verkoop
 2. Verzending mogelijk
 3. Radio Actief
Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Contactformulier