Cookies vereist: Cookies zijn niet geactiveerd op uw browser. Verander dit in uw veiligheidsvoorkeuren alvorens verder te gaan.

dAISy HAT - AIS Receiver for Raspberry Pi

 • dAISy HAT on Raspberry Pi
  • dAISy HAT on Raspberry Pi
  • dAISy HAT Top

Productomschrijving

Echte 2-kanaals AIS-ontvanger voor de Raspberry Pi

AIS hoeft niet duur te zijn. Met dAISy alles wat je nodig hebt om te beginnen met het bijhouden van schepen is een VHF-antenne, een Raspberry Pi, en een helder uitzicht op de zee. De dAISy HAT is de perfecte AIS-ontvanger voor uw Raspberry Pi-projecten en ingebedde applicaties.

Deze twee kanaals Marine AIS-ontvanger werkt goed met OpenCPN, Kplex en andere software die seriële data-invoer accepteert. DAISy is ook goed geschikt voor het melden van lokaal schipverkeer naar diensten zoals MarineTraffic.

Bekijk ook onze single channel AIS Receiver met USB connectiviteit.

Specificaties

 • Echte twee kanaal ontvanger, die continu ontvangt op AIS-kanalen A (161.975 MHz) en B (162.025 MHz)
 • Superieure gevoeligheid in vergelijking met andere goedkope AIS-ontvangers
 • Laag verbruik, minder dan 200mW in ontvangstmodus (<40mA bij 5V)
 • 38400 baud seriële uitgang in industrie standaard NMEA formaat (AIVDM)
 • Communiceert met Raspberry Pi via UART0 (serial0)
 • Werkt met Frambozen Pi 1 (alleen A + / B +), Pi 2, Pi 3 (zie opmerking hieronder) en Pi Zero
 • Vorm en grootte die voldoet aan de Raspberry Pi HAT standaard
 • Breakout pads voor 2 onafhankelijke TTL seriële uitgangen, 3,3 en 5 volt rails, en Raspberry Pi I2C poort
 • BNC pigtail om antenne te verbinden inbegrepen (antenne niet inbegrepen)

Opmerking: Op de Raspberry Pi 3 is UART0 bezet door de ingebouwde Bluetooth-radio. Bluetooth is mogelijk niet beschikbaar bij gebruik van de dAISy HAT.

dAISy werkt goed met OpenCPN

OpenCPN, een open source kaartplotter en navigatiesoftware, kan worden gebruikt met apparaten zoals dAISy om schepen op een kaart te volgen. Iedere software die wordt uitgevoerd op een pc, Mac of een kleine Linux-computer die AIS-gegevens van een seriële ingang accepteert, werkt met dAISy.

Screenshot van OpenCPN met dAISy als AIS-ontvanger

Verscheidene van onze klanten bouwde plotters gebaseerd op Raspberry Pi 2 of 3, OpenCPN en dAISy. Een gedetailleerde opschrift vindt u hier. Een vergelijkbaar project op basis van de UDOO Neo single board computer is hier te vinden.

Disclaimer: Wij raden u niet aan om uitsluitend op dAISy te vertrouwen voor navigatie en botsingen te vermijden!

Rapporteren naar MarineTraffic

dAISy is goed geschikt om het nabijgelegen schipverkeer naar websites en diensten zoals MarineTraffic, FleetMon, AISHub of Pocket Mariner te melden.
 

Schepen gemeld door MarineTraffic station 1492 in New York.

Een gebruiker van een vroeg prototype van dAISy documenteerde hoe u een Linux-systeem zoals Raspberry Pi installeert hier om direct aan MarineTraffic te melden.

Onlangs heeft hij zelfs de Raspberry Pi afgehaald en rapporteert aan MarineTraffic net met dAISy en een ESP8266 WiFi-module met een Arduino-schets. Dit is gebaseerd op de extra seriële uitgang en heeft zeker een aantal tinkering nodig, dus alleen voor geavanceerde gebruikers!

Een alternatieve aanpak is om dAISy aan te sluiten op een Linux computer (zoals de Raspberry Pi) die Kplex uitvoert. Kplex is een NMEA-0183 Multiplexer waarmee u de AIS-gegevensstroom kunt vervoeren naar meerdere doelen, waaronder diensten zoals MarineTraffic en AISHub. Met Kplex kunt u ook een NMEA-server instellen om AIS te distribueren naar andere apparaten op uw netwerk, zoals bijvoorbeeld via WiFi naar een navigatie-app die op een iPad draait. MUPLEX voor Linux en NMEA Router voor Windows zijn een soortgelijke tool.
 

Hoe dAISy vergelijkt


Met ons open source werk hebben we een nieuwe categorie AIS-ontvangers ontwikkeld die zijn ontworpen rond de SiLabs EZRadioPro single chip radio IC. Deze architectuur is instrumenteel voor de zeer lage prijs, kleine vormfactor en laag energieverbruik. De afwegingen zijn langere aanschafstijd, lagere gevoeligheid en minder bereik dan traditionele AIS-ontvangers.

 

Veldtests met conventionele dual-channel ontvangers (zoals SmartRadio SR162, advanSEA RX-100) laten zien dat dAISy inderdaad een lager bereik heeft en langzamer is om doelen te verwerven. Maar dAISy is duidelijk beter dan de ontvangers in de USB stick form factor die we tot nu toe hebben getest (Quark-elec, MarineGadget).

Onze observatie is dat met een goede antenne dAISy goed geschikt is om lokaal schipverkeer te controleren. Als u een maximale prestatie nodig hebt en bereid bent te betalen, ga dan met een ontvanger van de gevestigde merken.

Raspberry Pi NIET inbegrepen

Accessoire voor

Raspberry Pi 3 Model B De Raspberry Pi 3 is de derde generatie Raspberry Pi. Het verving de Raspberry Pi 2 Model B in fe...

dAISy HAT - AIS Receiver for...
Merk: Wegmatt Llc
Categorie: Randapparatuur
Prijs: € 79
Gewicht: 0.1 kg
Product code: DAISYHAT
Waarom Maes Electronics?
 1. Dienst na verkoop
 2. Verzending mogelijk
 3. Radio Actief
 4. Piraatvriendelijk (Der Feind hört mit)
Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Contactformulier