Cookies vereist: Cookies zijn niet geactiveerd op uw browser. Verander dit in uw veiligheidsvoorkeuren alvorens verder te gaan.
 • Onze winkel is momenteel gesloten.

dAISy HAT - AIS Receiver for Raspberry Pi

 • dAISy HAT on Raspberry Pi
  • dAISy HAT on Raspberry Pi
  • dAISy HAT Top

Productomschrijving

Echte 2-kanaal AIS-ontvanger voor de Raspberry Pi

AIS hoeft niet duur te zijn. Met dAISy is alles wat je nodig hebt om te beginnen met het bijhouden van schepen: een VHF-antenne, een Raspberry Pi, en een helder uitzicht op de zee. De dAISy HAT is de perfecte AIS-ontvanger voor uw Raspberry Pi-projecten en ingebedde applicaties.

Deze twee kanalen van de Marine AIS-ontvanger werken goed met OpenCPN, Kplex en andere software die seriële data-invoer accepteert. DAISy is ook goed geschikt voor het melden van lokaal schipverkeer naar diensten zoals MarineTraffic.

Bekijk ook onze single channel AIS Receiver met USB connectiviteit.

Specificaties

 • Echte twee kanaal ontvanger, die continu ontvangt op AIS-kanalen A (161.975 MHz) en B (162.025 MHz)
 • Superieure gevoeligheid in vergelijking met andere goedkope AIS-ontvangers
 • Laag verbruik, minder dan 200mW in ontvangstmodus (<40mA bij 5V)
 • 38400 baud seriële uitgang naar industrie standaard van formaat NMEA (AIVDM)
 • Communiceert met Raspberry Pi via UART0 (serial0)
 • Werkt met Raspberry Pi 1 (alleen A + / B +), Pi 2, Pi 3 (zie opmerking hieronder) en Pi Zero
 • Vorm en grootte die voldoet aan de Raspberry Pi HAT standaard
 • Breakout pads voor 2 onafhankelijke TTL seriële uitgangen, 3,3 en 5 volt rails, en Raspberry Pi I2C poort
 • BNC pigtail om antenne te verbinden inbegrepen (niet inbegrepen)

Opmerking: Op de Raspberry Pi 3 is UART0 bezet door de ingebouwde Bluetooth-radio. Bluetooth is mogelijk niet beschikbaar bij gebruik van de dAISy HAT.

dAISy werkt goed met OpenCPN

OpenCPN, een open source kaartplotter en navigatiesoftware, kan worden gebruikt met apparaten zoals dAISy om schepen op een kaart te volgen. Iedere software die wordt uitgevoerd op een pc, Mac of een kleine Linux-computer die AIS-gegevens van een seriële ingang accepteert, werkt met dAISy.

Screenshot van OpenCPN met dAISy als AIS-ontvanger

Verscheidene van onze klanten bouwde plotters gebaseerd op Raspberry Pi 2 of 3, OpenCPN en dAISy. Een gedetailleerde opschrift vindt u hier. Een vergelijkbaar project op basis van de UDOO Neo single board computer is hier te vinden.

Disclaimer: Wij raden u niet aan om uitsluitend op dAISy te vertrouwen voor navigatie en om botsingen te vermijden!

Rapporteren naar MarineTraffic

dAISy is goed geschikt om het nabijgelegen schipverkeer aan websites en diensten zoals MarineTraffic, FleetMon, AISHub of Pocket Mariner te melden.
 

Schepen gemeld door MarineTraffic station 1492 in New York.

De gemakkelijkste manier om dAISy te gebruiken is door middel van Kplex. Kplex is een NMEA-0183 Multiplexer die je toelaat om de AIS data stream te zenden naar meerdere doelen.

Geavanceerde gebruikers kunnen een paar lijnen Python of zelfs Linux commandos gebruiken om de seriële output van de dAISy direct voor te leggen aan AIS tracking services.

Breakout Pads

Inbegrepen bij de dAISy HAT zijn gemakzuchtige breakout pads om de AIS data stream te betreden. Met een beetje solderen kunnen geavanceerde gebruikers dAISy combineren met een Bluetooth module, een data logger zoals SparkFun OpenLog of eenderwelk toestel dat seriële data kan verwerken om AIS te kunnen ontvangen op wireless toestellen .

 • Serie 1 spiegelt de seriële data die gezonden wordt naar de Raspberry Pi die werkt met een baud rate van 38400. De output is altijd ingeschakeld.
 • Serial 2 is per standaard uitgeschakeld en kan geconfigureerd worden om de in- of output te veranderen van rate. (4800, 9600 en 38400 baud).
 • TX/RX voltage niveau is op 3.3V.
 • 5V pads zijn aangesloten op de 5V rail van de Raspberry Pi, de maximale lading die is ondersteund hangt af van de energievoorziening.
 • 3 V3 pads aangesloten op de dAISy 3.3V rail, maximale lading die ondersteund is ligt rond 150mA.
 • I2C breakout pads zijn rechtstreeks aangesloten op de Raspberry Pi, om het zo gemakkelijk te maken om sensors toe te voegen aan uw project.


Hoe dAISy zich vergelijkt


Met ons open source werk hebben we een nieuwe categorie AIS-ontvangers ontwikkeld die zijn ontworpen rond de SiLabs EZRadioPro single chip radio IC. Deze architectuur is instrumenteel voor de zeer lage prijs, kleine vormfactor en laag energieverbruik. De afwegingen zijn langere aanschafstijd, lagere gevoeligheid en minder bereik dan traditionele AIS-ontvangers.

Veldtests met conventionele dual-channel ontvangers (zoals SmartRadio SR162, advanSEA RX-100) laten zien dat dAISy inderdaad een lager bereik heeft en langzamer is om doelen te verwerven. Maar dAISy is duidelijk beter dan de ontvangers in de USB stick form factor die we tot nu toe hebben getest (Quark-elec, MarineGadget).

Onze observatie is dat met een goede antenne dAISy goed geschikt is om lokaal schipverkeer te controleren. Als u een maximale prestatie nodig hebt en bereid bent te betalen, ga dan met een ontvanger van de gevestigde merken.

Raspberry Pi NIET inbegrepen

Accessoire voor

Raspberry Pi 3 Model B De Raspberry Pi 3 is de derde generatie Raspberry Pi. Het verving de Raspberry Pi 2 Model B in fe...

dAISy HAT - AIS Receiver for...
Merk: Wegmatt Llc
Categorie: Randapparatuur
Gewicht: 0.1 kg
Product code: DAISYHAT
Waarom Maes Electronics?
 1. Dienst na verkoop
 2. Verzending mogelijk
 3. Radio Actief
Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Contactformulier