Cookies vereist: Cookies zijn niet geactiveerd op uw browser. Verander dit in uw veiligheidsvoorkeuren alvorens verder te gaan.
  • Onze winkel is momenteel gesloten.

IC-MA510TR

  • IC-MA510TR
    • IC-MA510TR

Productomschrijving

Voordelen van AIS (Automatic Identification System)

Een AIS-transponder op uw boot ontvangt automatisch informatie die wordt uitgezonden door andere met AIS uitgeruste vaartuigen en basisstations, terwijl de statische en dynamische informatie van uw eigen vaartuig wordt verzonden. Met behulp van een AIS-transponder kunt u op AIS gemonteerde kleine boten en boeien vinden die moeilijk te detecteren zijn met een scheepsradar. De MA-510TR kan zowel klasse A als klasse B AIS-signalen ontvangen en verhoogt uw veiligheid op zee.
4,3-inch kleuren-TFT-LCD

Plotterscherm (dagmodus)

Het 4,3-inch kleuren-TFT-scherm met brede kijkhoek en hoge resolutie geeft duidelijk de positie van uw en andere schepen weer. Potentieel gevaarlijke schepen worden in het rood weergegeven en schepen die als uw vrienden zijn geregistreerd, worden in geel weergegeven. Het display in dagmodus is leesbaar in direct zonlicht en het display in nachtmodus zorgt voor een goede leesbaarheid in het donker voor meer gemak.
AIS-doelenlijst en details

Doellijstscherm

Het ‘Target’ lijstscherm toont alle gedetecteerde met AIS uitgeruste schepen en doelen. Het ‘Gevaren’ lijstscherm toont een lijst van schepen die zich binnen zes zeemijl van het dichtstbijzijnde punt van nadering (CPA) en zestig minuten van de tijd tot het dichtstbijzijnde punt van nadering (TCPA) van uw schip bevinden. Het lijstscherm 'Vrienden' geeft de gedetecteerde AIS-doelen weer die u als vrienden hebt ingesteld. Als u de details van het doel wilt zien, selecteert u het doel met de cursortoetsen en drukt u op [ENT].


Vereenvoudigde navigatiefunctie


Plotterscherm met navigatiescherm

De navigatiefunctie begeleidt u naar een gespecificeerd waypoint of AIS-doel. U kunt maximaal 100 favoriete visplekken of bestemmingen als waypoints toewijzen. De navigatiefunctie wordt eenvoudig gestart door simpelweg een waypoint of een AIS-doel op het display te selecteren.

Navigatiescherm
Navigatie naar MOB Waypoint

Plotterscherm met MOB-navigatiescherm

Als de [WPT / MOB] -knop ingedrukt wordt gehouden, markeert de MA-510TR automatisch een waypoint van de huidige positie van het vaartuig en activeert de MOB-navigatiefunctie (Man Overboard) naar de locatie waar de MOB-gebeurtenis plaatsvond.


Individuele DSC-oproep

U kunt een individuele DSC-oproep verzenden door simpelweg een AIS-doel en het spraakkanaal op de MA-510TR * te selecteren.
* Een compatibele Icom VHF-radio is vereist. De MA-510TR en een radio kunnen worden aangesloten met de accessoirekabel. Zie de handleiding van elk voor de aansluitinstructies van de radio.
USB-connectiviteit

AIS-gegevens kunnen worden uitgevoerd via een USB-kabelconnector op het achterpaneel *.
* Een applicatie van een derde partij en een verbindingskabel zijn vereist.
Bijgeleverde GPS-antenne

Bijgeleverde GPS-antenne

De gps-ontvanger met SBAS-functie is geïntegreerd in de MA-510TR. Positie-informatie kan eenvoudig worden ontvangen met aansluiting op de meegeleverde GPS-antenne met 10 m kabel.

NMEA 2000 ™, NMEA 0183 / -HS-connectiviteit

Met de plug-and-play-functionaliteit van NMEA 2000 ™ kan de MA-510TR verbinding maken met een NMEA 2000 ™ -netwerk (een externe plotter, scheepsradar en VHF-radio). Met behulp van NMEA 0183 / -HS-connectiviteit kan de transponder verbinding maken met een zendontvanger, plotterapparaat, scheepsradar, externe GPS-ontvanger of schakelknop.

Collision Alarm-functie

Wanneer een vaartuig binnen het CPA- of TCPA-bereik komt, knippert het vaartuigpictogram op het plotterdisplay en hoort u een pieptoon. Bij aansluiting op externe audioapparatuur die op de kaartentafel of flybridge is geïnstalleerd, waarschuwt de aanvaringsalarmfunctie u, zelfs wanneer u zich niet in de buurt van de AIS-transponder bevindt.

Stille modus voor beveiliging en privacy

In de stille modus wordt de AIS-zender uitgeschakeld en kunt u tijdelijk stoppen met het verzenden van de positie-informatie van uw vaartuig. Deze functie is handig als u uw visplekken niet aan andere vaartuigen wilt laten zien. U kunt de AIS-rapporten van andere schepen ook ontvangen als de stille modus is ingeschakeld.
Andere mogelijkheden

Compatibel met zowel 12 V als 24 V stroombronnen
Meertalige gebruikersinterface (Engels, Frans, Indonesisch, Spaans en Vietnamees)
De ankerwachtfunctie laat een alarm horen wanneer uw schip voor anker ligt maar is afgedreven
IPX7 waterdichte bescherming (tot 1 m waterdiepte gedurende 30 minuten; behalve connectoren)

IC-MA510TR
Merk: Icom
Categorie: Vast
Gewicht: 1.5 kg
Product code: ICMA510TR
Downloads
  1. Leaflet (1.42 MB)
Waarom Maes Electronics?
  1. Dienst na verkoop
  2. Verzending mogelijk
  3. Radio Actief
Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Contactformulier