Cookies vereist: Cookies zijn niet geactiveerd op uw browser. Verander dit in uw veiligheidsvoorkeuren alvorens verder te gaan.
  • Onze winkel is momenteel gesloten.

GX-1800E VHF DSC MARINE RADIO GPS

  • GX-1800E VHF DSC MARINE RADIO GPS
    • GX-1800E VHF DSC MARINE RADIO GPS

Productomschrijving

Als een evolutie van de immens populaire GX13

00E, neemt de nieuwe set het intuïtieve GX-concept een hele stap voorwaarts met een groter schermformaat waarmee informatie gemakkelijk en duidelijk te zien is.

De diepte van het robuuste gegoten chassis is ook verminderd, waardoor de bevestigingsmogelijkheden aanzienlijk toenemen, met name bij dashboards met ingebouwde bevestiging. Als zodanig blijft de GX1300E een van de kleinste vaste DSC VHF-transceivers die vandaag beschikbaar zijn, op een zeer compacte 2,4 "H x 6,1" D x 5,9 "D (61 mm x 155 mm x 150 mm).

Nieuw zijn ook specifieke pictogrammen of afbeeldingen voor snelle en eenvoudige menuweergave, zoals 'GPS', 'DSC' en 'Instellen'. De legendarische waterdichtheid van Standard Horizon is ook op een nieuw niveau gebracht, letterlijk, van IPX7 (1 meter onderdompeling gedurende 30 minuten) tot IPX8, een volle halve meter dieper. Dit maakt het ideaal voor open, krachtige vaartuigen waar de spray zal vliegen, zoals RIBs, sport- en vissersboten. Om de overdracht in deze luidruchtige omstandigheden te vergemakkelijken, beschikt de microfoon over Clear Voice Technology, waarmee op een slimme manier ongewenste achtergrondgeluiden worden weggefilterd.

Ondanks zijn compacte formaat biedt deze opmerkelijke set alle functies die nodig zijn voor nood-, veiligheids- en routinematige DSC-communicatie. De GX1300E is geclassificeerd als een volledige ITU-R M493-13 D-klasse DS DSC en maakt gebruik van softkeys om efficiënt gebruik te maken van de speciale Channel 70.

Wanneer de DSC via een NMEA-kabel is aangesloten op een externe GPS-ontvanger, worden de huidige positie van uw boot en andere navigatiegegevens weergegeven op het bovenmaatse scherm met achtergrondverlichting. De helderheid en het contrast zijn allemaal volledig instelbaar en de set kan worden geprogrammeerd om de positie van maximaal 4 andere met DSC uitgeruste vaartuigen te pollen.

Met het E-achtervoegsel dat de EU-configuratie van de set aangeeft, kan het verplichte ATIS (Automatic Transmitter Identification System) via het voorpaneel worden geactiveerd voor gebruik op de binnenwateren van Europa.

Ideaal voor gebruik op kleinere vaartuigen met beperkt vermogen, de stroomafname van een 12-volt voeding is slechts 0,3 A in de standby-modus, stijgt tot 1,0 A bij ontvangst en slechts 5,5 A bij zenden op volle kracht (25 W).

Afgezien van zijn uitgebreide DSC-mogelijkheid, beschikt de GX1300E over alle gebruikelijke VHF-functies, zoals instellingen voor laag en hoog vermogen (1W-25W), dualwatch, prioriteitsscan en Channel 16-selectie met één knop. Sommige functies, zoals de meest gebruikte kanalen, kunnen worden aangepast met de softkeys.

Voor noodgevallen is er een duidelijk aangegeven DSC-noodknop, die ook automatisch uw positie zal verzenden wanneer de GPS is aangesloten. Als alternatief kan uw positie handmatig worden ingevoerd en is er ook een DSC-testoproep.

De set wordt geleverd met alles wat nodig is om hem uit de doos te krijgen, zoals een voedingskabel, een standaard houder voor de beugel en een uitgebreid handboek.
Een verzonken montagebeugel en een externe luidspreker zijn beide beschikbaar als optionele extra's.

Accessoires

Standard Horizon CT-100 7M Verlengkabel Voor CMP30B

Yaesu SSM-14A Speaker Microphone With Earphone Jack

De MLS-300 externe luidspreker is een high performance communicatie luidspreker afstemmen van de impedantie en output ei...

GX-1800E VHF DSC MARINE RADIO GPS
Merk: Standard Horizon
Categorie: Vast
Gewicht: 0.8 kg
Product code: GX-1800E
Waarom Maes Electronics?
  1. Dienst na verkoop
  2. Verzending mogelijk
  3. Radio Actief
Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Contactformulier