Cookies vereist: Cookies zijn niet geactiveerd op uw browser. Verander dit in uw veiligheidsvoorkeuren alvorens verder te gaan.
  • Onze winkel is momenteel gesloten.

MA500TR AIS Transponder

  • ma-500tr
    • ma-500tr

Productomschrijving

Klasse B AIS Transponder
Ontworpen voor niet-SOLAS-schepen, zoals pleziervaartuigen, werkboten en kleine schepen.  De MA-500TR is een compacte, waterdichte klasse B AIS transponder die actief andere schepen op de hoogte brengt van uw exacte positie, waardoor uw veiligheid op zee verhoogd wordt. De MA-500TR heeft ook een dual channel ontvanger waardoor booteigenaren AIS-informatie (zowel klasse A als klasse B AIS-signalen) gelijktijdig ontvangen op twee kanalen. Deze real-time informatie wordt vervolgens weergegeven op het grote, verlichte full dot-matrix-display en geeft de eigenaar van de boot een real-time informatiesysteem over het scheepvaartverkeer, wat helpt bij de navigatie en botsingen helpt voorkomen. De MA-500TR kunnen zelfstandig werken of verbonden worden met een PC of andere marine netwerkapparatuur. Wanneer aangesloten op een compatibele Icom marifoon, kan een individuele DSC oproep gemakkelijk worden gemaakt vanaf de MA-500TR.

Klasse B AIS transponder
Vaartuig informatie wordt automatisch doorgegeven met 30 seconde of 3 minuten intervallen bij 2W uitgangsvermogen afhankelijk van de beweging / snelheid van het schip. De MA-500TR ontvangt dual AIS kanalen (Ch. 87B en Ch. 88B) gelijktijdig en ontvangt zowel klasse A en klasse B AIS-informatie.

Verstuurde informatie MA-500TR
Statische data
• MMSI code
• Naam van het vaartuig
• Roepnaam
• Type van het schip
• GPS-positie van de antenne

Dynamische data
• de positie van het schip
• SOG (snelheid over de grond)
• COG (Koers over de grond)
• datum en tijd UTC
• GPS-antenne type (intern / extern)
• PA (Positie nauwkeurigheid)

Eenvoudige bediening
De MA-500TR heeft drie basistypen weergave; Plotter, Target lijst en Danger lijst. Met de "Weergavemodus" knop kunt u schakelen tussen deze weergave types. In aanvulling op deze weergaven, toont het detail scherm informatie over het geselecteerde AIS-doel.

• De "Plotter Display" lijkt op een marine radar display. Het beeldscherm ondersteunt north-up en course up en bereik zoom van 0,125 NM tot 24 NM.
• De "Target List Display" toont alle gedetecteerde AIS uitgeruste schepen en targets.
• De "Danger List Display" toont een lijst van de vaartuigen die binnen 6 NM CPA en 60 minuten TCPA van uw schip. De "Danger List" kunnen worden gesorteerd op CPA of TCPA volgorde door cursortoetsen.

CPA en TCPA voor botsing-risicobeheer
Met de CPA (dichtstbijzijnde punt van benadering) en TCPA (Time to CPA) waarschuwt u wanneer een schip is binnen een vooraf ingestelde afstand komt (van 0,1 NM tot 6,0 NM) en de tijd om binnen CPA-bereik te komen (van 1 tot 60 minuten). Wanneer een schip in CPA en TCPA bereik komt, knippert het schip-pictogram op ofwel de plotter display en geeft een pieptoon. Wanneer aangesloten op een extern audioapparatuur geeft heu botsing alarm geeft de boot-eigenaar een extra waarschuwing van potentiële impact.

Individuele DSC-oproep
De MA-500TR kan worden geïntegreerd met de Icom IC-M423, IC-M505 * en IC-M603 ** zodat u DSC individuele gesprekken direct doorgeven aan een geselecteerd vaartuig zonder handmatige MMSI binnenkomst; erg handig in geval van nood.
* IC-M505 versie 24 of wijziging kan worden verlangd
** # 34 versie of firmware-upgrade kan worden verlangd

100 waypoints geheugen
De MA-500TR kan maximaal 100 waypoints bewaren met een 10-karakter naam in de lijst met waypoints. Met de Man Over Boord "MOB" knop kunt u een waypoint direct instellen op uw huidige positie op de plotter display.

Veiligheidsgerelateerde bericht ontvangst
Wanneer de MA-500TR een veiligheidsrelevant bericht ontvangt van een klasse A AIS transponder, verschijnt het pictogram 'bericht' op de plotter display en de MA-500TR slaat automatisch de laatste 20 berichten op.

Full dot-matrix display
De 128mm x128mm dot-matrix grote display toont real-time verkeersinformatie en werkt onafhankelijk van een PC of andere marine netwerkapparatuur. Het display heeft een instelbare achtergrondverlichting en contrast.

IPX7 waterdichte bescherming
Om aan de eisen van het marine milieu te voldoen, heeft de MA-500TR waterdichte bescherming die gelijkwaardig is aan de IPX7-standaard (met uitzondering van connectoren). De MA-500TR kunnen onderdompeling weerstaan in een meter water gedurende maximaal dertig minuten.

3-line NMEA input / output
De MA-500TR heeft 15-pins D-sub connector die 3-lijnen verstrekt van de NMEA input/output op het achterpaneel. De bijgeleverde NMEA connector kabel vereenvoudigt de installatie en aansluiting op de marifoon en andere navigatie-apparatuur. D
e data snelheid is programmeerbaar van 4800 bps (IEC61162-1) en 38.400 bps (IEC61162-2) voor NMEA1 en NMEA3 poorten *. * NMEA2 poort staat vast op 38.400 bps.

GPS-ontvanger wordt geleverd met MA-500TR
De MX-5000 GPS-ontvanger is een 12-kanaals parallel GPS ontvanger met SBAS (Satellite Based Augmentation System) functie. De POS (positie) smoothing en SOG (snelheid over de grond) smoothing aanpassing kan worden ingesteld voor de positie van het schip en snelheidsinformatie. De GPS-ontvanger werd getest en heeft de normen van de IEC 60945 blootgestelde milieu-test doorstaan

Andere kenmerken
• Zelf diagnose functie (Monitor-test en transponder test)
• Inbouw installatie met optionele MB-75 schotmontageset

 

LET OP!!

Dit product is hier zonder de MXG-5000 GPS antenne aangeboden. 
We raden u aan deze erbij te kopen indien uw bestaande GPS de volgende NMEA scentence niet doet: 'GBS' of de 'RAIM' functionaliteit. (Meerdere GPS systemen ondersteunen dit formaat (nog) niet)

Accessoires

12-kanaals parallel GPS ontvanger met SBAS-functie voor MA-500TR

specificaties GPS Receiver MXG-5000S Het ontvangen van frequentie 1575.42MHz Het ontvangen van kanalen 66 Het ontvangen ...

Accessoire voor

Icom ic-M323 marifoon Icom M323 ATIS/DSC Deze marifoon is bijna identiek aan de Icom m 423.Hij maakt ook gebruik van de ...

Vaste Mount VHF / DSC-transceiver  De IC-M423 is de volgende generatie Icom VHF/DSC. Samen met haar optionele HM-19...

Ingebouwde GPS-ontvanger vereenvoudigt de installatie Intuïtieve gebruikersinterface IPX7 Dompelpompen Protection (...

Ingebouwde GPS-ontvanger vereenvoudigt de installatie White Backlight LCD Nieuwe HM-205B / SW Speaker-microfoon Nieuwe O...

De IC-M506 zit vol met functies, zoals geïntegreerde AIS-ontvanger, NMEA2000 connectiviteit, 'Last Call' vo...

De IC-M506GE zit vol met functies, zoals geïntegreerde AIS-ontvanger, NMEA2000 connectiviteit, 'Last Call' ...

MA500TR AIS Transponder
Merk: Icom
Categorie: Marine
Gewicht: 2 kg
Product code: ICMA500TR
Waarom Maes Electronics?
  1. Dienst na verkoop
  2. Verzending mogelijk
  3. Radio Actief
Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Contactformulier