Cookies vereist: Cookies zijn niet geactiveerd op uw browser. Verander dit in uw veiligheidsvoorkeuren alvorens verder te gaan.
 • Onze winkel is momenteel gesloten.

IC-7610 HF/50MHz Transceiver

 • IC-7610
  • IC-7610
  • IC-7610

Productomschrijving

Of het nu gaat om slechte bandvoorwaarden, of het vechten om een ​​oproep in een grote stapel te beantwoorden, zwakke signalen zijn altijd al een uitdaging geweest voor DXers en Contesters overal ter wereld. Het verschil tussen het plaatsen van de QSO in het logboek of een andere keer proberen, is het vermogen van uw ontvanger. Een belangrijke factor is de RMDR-mogelijkheden, de mogelijkheid om een ​​zwak signaal uit te zoeken in de aanwezigheid van sterkere, aangrenzende signalen. De IC-7610 introduceert dubbele RF-ontvangers voor directe bemonstering, waarmee een RMDR van 110 dB wordt bereikt, die vergelijkbaar is met die van zendontvangers van de allerbeste kwaliteit.

Innovatief RF Direct Sampling-systeem

FPGA
FPGA Geïntroduceerd met de IC-7300, heeft het RF Direct-bemonsteringssysteem van Icom SDR-prestaties betaalbaar gemaakt. Directe bemonstering betekent dat binnenkomende RF-signalen worden gedigitaliseerd door de analoog-naar-digitaal-omzetter en onmiddellijk worden verwerkt door de FPGA (Field-Programmable Gate Array). Dit proces vermindert de vervorming aanzienlijk die van nature voorkomt in de verschillende mengtrappen die te vinden zijn in traditionele superhetrodyne ontvangers.

Verbluffende 110 dB * RMDR

RMDR-kenmerken
RMDR-kenmerken Het RF Direct-bemonsteringssysteem in de IC-7610 is in staat tot 110 dB RMDR. Deze uitvoering geeft je de mogelijkheid om zwakke signalen uit het geluid van sterke aangrenzende signalen te halen. Er is een verschil dat je echt kunt horen als het gewenste signaal uit de pileup komt!

* Representatieve waarde bij 2 kHz frequentiescheiding (Ontvangen frequentie: 14,2 MHz, Modus: CW, IF BW: 500 Hz)
Aangepaste VCXO wordt gebruikt voor de hoofdklok

VCXO Het reduceren van faseruis in een ontvanger is altijd een uitdaging, omdat het een natuurlijk kenmerk van een ontvanger is. De hoofdklok van de IC-7610 maakt gebruik van een laagfaseruis VCXO (Voltage Controlled Crystal Oscillator), gecombineerd met Icom's jarenlange technische expertise om een ​​gemeenschappelijke voeding voor de VCXO en FPGA te ontwerpen, wat een ultra-laag faseruis oplevert. Ook kan een 10 MHz referentiesignaal worden ingevoerd naar de IC-7610 voor een hogere precisie.

Onafhankelijke dubbele ontvanger

Of u nu luistert naar beide kanten van een zeldzaam DX-station met een split of op zoek bent naar een vermenigvuldiger op een andere band of in een andere modus, de dubbele ontvangers in de IC-7610 hebben alles voor u. Twee afzonderlijke DIGI-SEL preselectors, twee afzonderlijke Band Pass Filter-netwerken, voeden twee afzonderlijke A / D-converters in de FPGA.

Dubbele ontvanger
BPF-units met dubbele ontvanger
BPF-eenheden

DIGI-SEL voor hoofd- en subbanden

De DIGI-SEL preselectors zijn RF-filters met scherpe, smalle doorlaatbandkarakteristieken die voorkomen dat analoog / digitaal-omzetters overstromen van grote out-of-bandsignalen bij het bemonsteren van de RF-signalen. Bovendien zijn de IMD-componenten van de derde en hogere orde gereduceerd. Dit is ideaal wanneer sterke signalen worden ontvangen in een wedstrijdstapel of uit zenders op aangrenzende frequenties of banden.

BPF en preselector passbandkarakteristieken ontvangen op 7.22 MHz
Kenmerken BPF en preselector passband
ontvangen op 7.22 MHz BPF-eenheden
Doorgangskarakteristieken tussen de antenne
en de preselector (aan de uitgang van de preselector)

Hoogwaardig luidsprekergeluid

Luidsprekereenheid
Luidsprekereenheid Om de ontvanger af te maken, is een interne luidsprekerkast. De kast is afgestemd om helder, natuurlijk klinkend geluid weer te geven en is geïsoleerd van het radiochassis om trillingen en paneelresonantie te voorkomen.

Digital-Up-conversie (DUC) voor schone TX

Transmissiefactorauwkeurigheid
Transmit-fase-ruiskarakteristieken Door te breken met de traditie van het mixen van een draaggolfsignaal met een lokale oscillator, wordt een Digital-Up-Conversion (DUC) -werkwijze gebruikt om het vereiste signaal van de digitaal-naar-analoogomzetter te genereren. De grafiek rechts toont het verschil gemaakt door dit nieuwe ontwerp.

Ingebouwde automatische antennetuner

Antenne-tunereenheid
Antenne-tunereenheid De ingebouwde automatische antennetuner onthoudt zijn instellingen op basis van uw uitzendfrequentie, zodat deze de afstemmingsinstelling kan oproepen wanneer u van bedieningsband wisselt. Met de nood-tuner-functie * kunt u korte tijd met een antenne met een hoge SWR werken.
* Uitgangsvermogen niet gegarandeerd en vermogen kan worden verminderd.

7-inch kleurenbeeldscherm met touchscreenfunctie

LCD-vergelijking
Vergelijking van het LCD-scherm Het grote 7-inch kleurendisplay toont verschillende bedienings- en instellingsinformatie in één oogopslag in hoge resolutie (800 × 480 pixels). Het display laat duidelijk verschillende functies zien, bijvoorbeeld de dual-spectrum scope die verticaal of horizontaal is uitgelijnd, gesimuleerde analoge meters en RTTY, PSK31 / 63-modus gedecodeerde berichten.

Dual Receivers, Dual Spectrum Scopes

* Aantal weergegeven pixels op 60 dB-niveau, bij ontvangst van een signaal.
* Aantal weergegeven pixels op het 60 dB-niveau,
bij ontvangst van een signaal. De IC-7610 biedt dubbele ontvangst, op verschillende banden, evenals de hoge snelheid spectrum scopes met hoge resolutie. Of het nu gaat om het bekijken van een bandopening, het werken met een zeldzame DX-station werkende split of het zoeken naar een vermenigvuldiger, de mogelijkheid om elke ontvanger afzonderlijk te bekijken, stelt de operator in staat zich te concentreren op het trekken van een zwak signaal. De scopes bieden toonaangevende prestaties op het gebied van resolutie, zwaaisnelheid en een dynamisch bereik van 100 dB. Om gemakkelijker door de band te navigeren, sluit u een pc-muis aan op de USB-poort voor het richten en klikken op afstemmen van de ontvangers.

Audioscope Flexibiliteit

Voorbeeld van audioscoop
Voorbeeld van audioscoop Het scherm van de audioscope toont zowel een FFT-scoop met waterval als een oscilloscoop voor zowel zend- als ontvangstaudio. Dit maakt het eenvoudig om AF-kenmerken te controleren, zoals het niveau van de microfooncompressor, filterbreedte en notch-filter, en in CW kunt u ontvangen CW-coderingsgolfvormen controleren.

Aanraakscherm en multi-dial knop voor soepele bediening

Aanraakscherm De combinatie van het aanraakscherm en de meerkeuzeknop biedt een snelle en soepele bediening. Wanneer u op de meerkeuzeknop drukt, worden menu-items aan de rechterkant van het display weergegeven. U kunt een item selecteren door het scherm aan te raken en de niveaus aanpassen door aan de meerkeuzeknop te draaien.

Remote Encoder voor tweede VFO-knop

RC-28 Met de optionele afstandsbediening RC-28 kunt u een externe subregelaar toevoegen om de subband te regelen. Hoofdband en subband kunnen worden geschakeld met de F1- en F2-knoppen en kunnen worden bediend met de RC-28. De LED boven de F1 en F2 knoppen gaat AAN om de actieve band weer te geven.

DVI-D-connector voor een externe schermverbinding

De IC-7610 heeft een DVI-D-connector voor een extern beeldscherm. Bedrijfsfrequentie, instelinformatie en spectrumbereik kunnen worden bekeken op een groot extern scherm.
SD-kaartsleuf en USB-poort voor het opslaan van gegevens

Bij gebruik met een SD-kaart of een USB-flashstation kunnen verschillende inhouden, waaronder firmware-updates, geheugenkanalen, vastgelegde schermafbeeldingen en andere persoonlijke instellingen, worden opgeslagen en geladen. TX / RX-audio, spraakherinneringen, RTTY / CW-geheugens en RTTY-decodeerlogboeken kunnen worden opgeslagen en gebruikt op de SD-kaart.
I / Q-signaaluitgang

Met de IC-7610 kunt u I / Q-signalen uitvoeren vanaf de USB-connector. Ze kunnen worden gebruikt om een ​​spectrumbereik te analyseren of om signalen te decoderen door een decodersoftware op een pc.
* Deze functie wordt bij een toekomstige firmware-update geleverd. Mogelijk is software van derden vereist.
Vereenvoudigde afstandsbediening voor RS-BA1

Of u nu vanuit een extern deel van uw thuis QTH of op een externe locatie ergens ter wereld bent, met de RS-BA1-software kunt u uw IC-7610 bedienen. U kunt niet alleen de radio-instellingen beheren en beide RX / TX-audiopaden gebruiken, maar u kunt ook een enkel bandspectrum weergeven met de waterval. Met de toevoeging van een Ethernet-connector is een basisstationcomputer niet vereist.

Andere uitstekende functies

RX-antenne

 • BNC type RX IN / OUT-connectoren voor een ontvangerantenne of externe BPF / voorversterkeraansluitingCW-modus

 • FPGA-gecontroleerde CW-keying-golfvormvorming
 • Multifunctionele elektronische keyer
 • CW-pitchregeling van 300 Hz tot 900 Hz
 • Auto repeat-functie
 • Wedstrijd serienummer teller
 • Normale of korte Morse-nummerstijl
 • Dubbel sleuteljacksysteem
 • Volledige inbraak en semi-inbraak
 • CW automatische afstemming
 • APF (Audio Peak Filter) -functie instelbare filtervorm, breedte en AF-niveauOntvanger
 

 • 30 kHz tot 60 MHz-ontvanger
 • (Sommige frequenties zijn niet gegarandeerd.)
 • Twee soorten voorversterkers
 • Voorversterker 1: verbetert intermodulatie-eigenschappen
 • Preamp 2: High-gain voorversterker
 • 3 dB - 45 dB variabele verzwakker
 • IP + -functie verbetert de prestaties van de onderscheppingspunten van de derde orde
 • 101 geheugenkanalen
 • RTTY-encoder en decoder
 • Dubbelpiek audiofilter voor de RTTY-modus
 • Instelbare AGC-tijdconstante van 0,1 tot 6 seconden
 • Digitale dubbele PBT elimineert interferentie van aangrenzende signalen
 • Hoofd- / subband-volgfunctie voor diversiteitsontvangstZender
 

 • TX-monitorfunctie
 • Alle modus vermogensregeling
 • VOX-functie (Voice Operated Transmission)
 • BNC-type transverterconnector
 • Microfoon-equalizer en instelbare verzendbandbreedte
 • 50 CTCSS-tonenOperatie

 • Memo pad slaat maximaal 10 werkfrequenties en modi op
 • Snelle split-functie
 • Snelle Dualwatch-functie
 • RF-versterking en squelch-regeling met een knop
 • RIT- en ΔTX-variabele tot 9.999 kHz
 • UTC / lokale klok- en timerfunctie
 • 1 Hz toonhoogte afstemming en weergave
 • Dial lock-functie
 • Verstelbare hoofdknoprem
 • Externe luidsprekeraansluitingen voor hoofd- en sub-ontvangers
 • Schermbeveiligingsfunctie
 • Multifunctionele meter
 • (S-meter, vermogen, ALC, COMP, SWR, ID, VD en TEMP)
 • Automatische afstemmingsstapfunctie

Specificaties

Frequency: RX:
0.030–60.00 MHz*2

TX:
0.1357–0.1378,
1.810–1.999,
3.500–3.800,
7.000–7.200,
10.100–10.150,
14.000–14.350,
18.068–18.168,
21.000–21.450,
24.890–24.990,
28.000–29.700,
50.000–52.000 MHz
Dimensions: 340×118×277 mm;
13.4×4.6×10.9 in
Weight: 8.5 kg; 18.7 lb
Consumption (A): Tx 23 A (at 100 W output power)
Rx 3.0 A (Standby), 3.5 A (Maximum audio)
Frequency stability: Less than ±0.5ppm
(0°C to +50°C; 32°F to 122°F)
Mode: USB, LSB, CW, RTTY, PSK31/63, AM, FM
Number of Channels: 101 (99 regular, 2 scan edges)
Antenna connector: SO-239 × 2 (50Ω unbalanced (Tuner off))
BNC × 1 (RX antenna In/Out)
Power supply requirement: 13.8V DC ±15%
Temperature range: 0°C to +50°C; 32°F to 122°F
Output power: SSB/CW/FM/RTTY/PSK: 1–100 W,
AM: 1–25 W
Modulation system: SSB Digital P.S.N. modulation
AM Digital Low power modulation
FM Digital Reactance modulation
Spurious emission: HF bands Less than -50 dB
50 MHz bands Less than -63 dB
Carrier suppression: More than 50 dB
Unwanted sideband suppression: More than 50 dB
Microphone impedance: 600Ω
Sensitivity: SSB/CW:
(at 10dB S/N) – 0.16μV typ. – 0.13μV typ.
AM:
(at 10dB S/N) 6.3μV typ. 2.0μV typ. – 1.0μV typ.
FM
(at 12dB SINAD) –
– 0.5μV typ. 0.32μV typ.
Squelch sensitivity: SSB: Less than 3.2 μV (Preamp ON)
FM: Less than 0.32 μV (Preamp ON)
Spurious and image rejection ratio: HF bands More than 70dB
50 MHz band More than 70 dB (Except for ADC Aliasing)
Audio output power: More than 2.0 W
(at 10% distortion with an 8Ω load, 1 kHz)
Receive system: Direct Sampling Superheterodyne
Intermediate frequency: 12 kHz
Selectivity: More than Less than
SSB
(BW: 2.4kHz, sharp)
2.4 kHz/–6 dB
3.6 kHz/–60 dB
CW
(BW: 500Hz, sharp) 500 Hz/–6 dB
700 Hz/–60 dB
RTTY
(BW: 500Hz, sharp)
500 Hz/–6 dB
700 Hz/–60 dB
AM
(BW: 6kHz)
6.0 kHz/–6 dB
15 kHz/–60 dB
FM
(BW: 15kHz)
12.0 kHz/–6 dB
20 kHz/–60 dB

Accessoires

13,8V DC, 25A (max) voeding met een 4-pin connector

ICOM CI-V niveau Converters zijn ontworpen zodat één of meer ICOM transceivers kunnen aangesloten worden o...

HF / 6 Meter All-band 1 kW Lineaire versterker. (Nu met EU-goedkeuring) Brede frequentiedekking met 1 KW uitvoer * Alle ...

sterke punten Met de RC-28 IP Remote Control System kunt u de radio gebruiken in een andere kamer met behulp van uw thui...

Afstandbediening Icom transceivers via een IP-netwerk De RS-BA1 kunt u de radio in een andere kamer geïnstalleerd m...

De SM-50 is een stijlvolle desktop unidirectionele microfoon met een flexibele hals, hij werd ontworpen voor basisstatio...

Deze nieuwe SM-30 is een desktop microfoon met gebogen hals die over een 8-pins metalen connector, PTT / PTT lock schake...

De SP-33 is een nieuwe compacte, externe luidspreker ontworpen voor Icom's assortiment HF basisstations. De nieuwe l...

kenmerken Vier afzonderlijke audio-netwerk filters uitgerust voor maximale controle van audio-eigenschappen van ontvange...

De ICOM AH-710 voorgemonteerde multi-band gevouwen dipool werd ontworpen om IC-718-eigenaren snel on air te krijgen. omv...

Voor mobiel gebruik (40-6 meter of 7-54MHz), koppel het sprietelement aan de ICOM AH-4 automatische antenne tuner. Deze ...

De ICOM AH-4 automatische antenne tuner is ontworpen om te werken met Select ICOM transceivers, met inbegrip van de 703,...

De SP-35 externe luidspreker vervangt de SR-22 of SP-25 externe luidsprekers die momenteel geleverd bij sommige mobiele ...

IC-7610 HF/50MHz Transceiver
Merk: Icom
Categorie: Basis
Gewicht: 10 kg
Product code: IC7610
Videos

 • Ham Fair Tokyo 2016 ICOM Booth
Waarom Maes Electronics?
 1. Dienst na verkoop
 2. Verzending mogelijk
 3. Radio Actief
Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Contactformulier