Cookies vereist: Cookies zijn niet geactiveerd op uw browser. Verander dit in uw veiligheidsvoorkeuren alvorens verder te gaan.

FT DX 1200 Transceiver

 • FT DX 1200
  • FT DX 1200

Productomschrijving

 

160 tot 6 meter - SSB / CW / FM / AM / digitaal

 

 

 • Met efficiënte afmetingen van 14.4 " x 4.5 " x 12.3 " ( B x H x D ) en een gewicht van slechts 9kg, is de FT DX 1200 een degelijke transceiver klaar om zeer hoge prestaties te geven op alle Zendamateurs bands van 160 tot 6 meter .
  Algemeen Dekking Ontvangst vanaf 30 kHz tot 56 MHz
  FM en AM - Brede en Smalle modes inbegrepen
 • 100 Watt van solide prestaties
  De RF Final versterker produceert een schone 100 watt ( sommige modi minder) zendsignaal. Een groot koellichaam wordt gecombineerd met het gegoten aluminium chassis voor een efficiënte warmteafvoer. Een koelventilator gelegen naast de eindversterker en de TX laagdoorlaatfilter ventileert de warmte weg van de binnenkant van de transceiver kast. Deze grote axiale flow ventilator wordt mechanisch geïsoleerd van het chassis om trillingen en lawaai te verminderen. De snelheid van de ventilator wordt continu geregeld door de temperatuur van de PA versterker, beginnend bij 40 graden C.
 • Antenne tuner Inbegrepen
  De antenne tuner maakt gebruik van LC schakeling. Het heeft een groot capaciteits 100 channel geheugen, de tuning data wordt automatisch opgeslagen om tuning te beperken bij het wisselen van frequentie .
 • Gladde Main Tuning Knop Feel
  De Main Tuning Knop, gemaakt van marchined aluminium onderdelen, heeft het solide gevoel van een largre flywheel, terwijl ze behendig en soepel in gebruik is. Elke gebruiker kan zijn/haar favoriete koppelgevoel van de Main Dial rotatie instellen .
 • USB Capable
  De FT DX 1200 kan worden aangesloten op een PC met een USB kabel door het gebruik van een optionele SCU-17 Interfeace Unit. Dit apparaat ondersteunt CAT, USB audio in/uit, TX controle (PTT , Key , Shift), en firmware-updates .
 • Afstandsbediening vanaf een andere locatie
  Externe controle (CAT  is mogelijk met behulp van de seriële poort of de optionele SCU-17 USB Interface Unit. Deze functie betekent dat de FT DX 1200 kan worden bediend van een verre locatie!
 • Grote TFT -kleuren display voor Superior Operability en zichtbaarheid
  De FT DX 1200 biedt een brede kijkhoek, een hoog contrast LCD 4,3 inch TFT indrukwekkend kleurenscherm dat een goed zicht op de functies van de radio biedt. Er is zeer makkelijke bediening met deze handige display.
  Het zorgt voor een uitstekende zichtbaarheid vanuit verschillende gezichtspunten. Zelfs met de vele eigenschappen en functies dat de FT DX 1200 heeft zorgt het TFT-scherm voor een gemakkelijke en comfortabele bediening van de radio.
  • Een Blokschema geeft RX Signal Path weer
  • Kies Analog Type of staafjesgrafiekmeter
  • Afzonderlijk VFO-A, VFO-B verzenden en ontvangen Frequentiedisplay
  • Bandbreedte van het spectrum scope : 20kHz , 50kHz , 100kHz , 200kHz , 500kHz of 1MHz
  • TX -en RX- markers verschijnen tijdens " spit " operatie
  • Niveau Indicator
 • De functienamen en het instellen van niveaus van de volgende functies worden weergegeven in het TFT hoofdscherm wanneer een functie knop wordt gedraaid:
  Clarifier, Microfoon Gain , spraakprocessor , SHIFT , WIDTH , KEYER SPEED en CONTOUR
 • Cursortoetsen
  Zes toetsen die vaak worden gebruikt bij normale werking bevinden zich aan de linkerkant van het TFT-scherm. Andere functies kunnen worden bediend met de toets " SCOPE " , die het " Spectrum Scope scherm " verandert in " Functie scherm Toetsweergave ".
  Zelfs als de radio is uitgeschakeld  wordt de laatst gebruikte Toetsfunctie opgeslagen en gemarkeerd.
 • Spectrum Scope
  De spectrum scope -functie maakt een onmiddellijke weergave van de signalen mogelijk, hun sterke en distributie binnen een band wordt standaard meegeleverd. De spectrum scope sweep functie heeft twee modi beschikbaar:
  de normale modus, waar de band een keer wordt doorlopen wanneer de SELECT- knop wordt ingedrukt, en de AUTO-modus waar de band automatisch wordt gesweeped op vooraf ingestelde intervallen. Geen audio ontvangen wordt gegenereerd tijdens het swepen , maar omdat het swepen gebeurt op een zeer hoge snelheid is dit een kort moment van ongeveer 300 msec. Indien de gebruiker snel de belangrijkste draaischijf gebruikt om een grote frequentieverandering in AUTO-modus te maken, wordt een automatische sweep uitgevoerd en het wordt het scherm ververst. Additonal scope functies zijn onder meer :
 1. Zes verschillende opties : 20 kHz , 50 kHz , 100 kHz , 200 kHz , 500 kHz en 1 MHz .
 2. TX en RX markers worden weergegeven in het spectrum bereik, zodat de gebruiker de verhouding tussen de ontvangen en bevestigde frequenties in een oogopslag ziet. Dit is bijzonder nuttig in geval van gesplitste werking .
 3. Op het Full TFT scherm kan het signaalspektrum in detail bekeken worden door een eenvoudige druk op de SCOPE -toets .
  • Optionele FFT - 1 unit biedt de volgende extra functies :
  1. AF-FFT ( Audio Frequency Fast Fourier Transform ) scope .
  Deze AF-FFT-functie werd voor het eerst gedemonstreerd in de FT DX 9000-serie. Met deze Scope, zie je de audio-eigenschappen van de ontvangen signalen, het effect van het aanpassen van de RX IF-filter prestaties, en kan je de QRM afwijzingskenmerken waarnemen. Het is ook mogelijk om de TX audio eigenschappen van uw eigen signaal te observeren tijdens het gebruik van de functie Monitor. Dit is zeer effectief voor het afstemmen van de parametrische equalizer voor spraakkenmerken en de microfoon audio .
  2. RTTY/PSK31 Encode Decode
  3. CW Decode
  4. CW automatische Zero - in
 • Superior Triple Conversion Receiver
  De FT DX 1200 hoge prestaties triple conversie ontvanger circuit structuur zorgt voor elimineren van ongewenste signalen via filters in elke fase evenals geoptimaliseerde gain distributie .
 • Top Performing Ontvanger RF Front End
  De ontvanger werd vooraf blootgesteld aan sterke signalen rechtstreeks van de antenne. Yaesu ingenieurs hebben zorgvuldig actiieve elementen zoals de RF -versterker getest en geselecteerd. Ook passieve circuitcomponenten en spoelen werden getest, zodat geen valse of ongewenste signalen worden gemaakt. Door op de ATT -toets op het frontpaneel te drukken pakt de operator uit vier selecteerbare stadia van verzwakking de te verzwakken sterk storende  signalen. Het effect van de sterke (buiten de band) stoorsignalen op de RF-versterker wordt verder verminderd dankzij de aanzienlijke verzwakking door 8 band pass filters in de FT DX 1200 .
 • Effectieve QRM en QRN Afwijzing
 • Effectieve QRM afwijzing wordt behaald uit de FT DX 1200 IF DSP. Het signaal wordt verwerkt met de hoge snelheid 300 MHz klokfrequentie .
  • Bewezen IF WIDTH en IF SHIFT -functies zorgen voor grote QRM afweerprestaties
  IF SHIFT
  Met de normale bandbreedte, kan het doorlaatbandgebied relatief worden verplaatst, zodat de schadelijke signalen van de doorlaatband worden afgeweerd.
  IF BREEDTE
  Door het aanpassen van de bandbreedte, kunnen stoorsignalen worden verwijderd uit beide zijden van de pasband, zonder dat de doorlaatband positie verandert.
  De IF- breedte -functie kan de doorlaatband smaller te maken in een keer. Deze functie is handig in een pile-up of wedstrijd, wanneer de ongewenste signalen net boven en onder het doelsignaal komen.
  • CONTOUR
  De CONTOUR functie stemt het ontvangen audiosignaal af zonder de bandbreedte. De CONTOURfunctie varieert de omtrek van de IF DSP-filter doorlaatband kenmerken, en ook de in-band-signaal constructie kan gedeeltelijk worden veranderd.
  Verschillend van de IF SHIFT -of IF WIDTH, de speciale CONTOUR doorlaatband, kan piek of het gewenste signaal verminderen, zowel gedeeltelijk ales continu over de doorlaatband.
  Deze functie is bijzonder effectief wanneer het ongewenste signaal vlakbij de middenfrequentie ligt.
  • Digital Noise Reduction ( DNR ) door DSP
  Het geïnstalleerde digitale ruisreductie circuit levert 15 afzonderlijke parameters. De constante geluidsreductie kan worden ingesteld, door het variëren van de 15 stap parameters op basis van de werkelijke geluidsoverlast binnen de HF-band om zo het optimale werkpunt te bereiken. Het gewenst signaal component bereikt zijn hoogtepunt en de willekeurige ruiscomponenten worden effectief geannuleerd.
  • IF NOTCH
  Deze hoge Q circuit heeft steile demping eigenschappen van 70dB of meer. Effectieve verwijdering van een sterke beat signaal wordt verkregen . De demping kan worden overgeschakeld naar brede of smalle bandbreedte , en de demping niveau kan worden aangepast in de Set modus Menu . Interfererende signalen kunnen worden gedempt, terwijl het minimaliseren van de impact op het ontvangen signaal .
  • CW APF (Audio Peak Filter)
  In de CW-modus, de APF (Audio Peak Filter)-functie heeft een audiopiek bij de signaalfrequentie, dit verbetert de S/N en verhoogt de leesbaarheid van het CW signaal. De APF piekfrequentie kan fijn worden afgestemd .
 • Selecteerbare Roofing Filers
  Roofing filters van 3 kHz , 6 kHz en 15 kHz filters zijn gemonteerd voordat de 40,455 MHz 1 IF. Deze filters reduceren de latere belasting van de ontvanger-mixer en verbetert de aangrenzende multi-signaal kenmerken .
 • Very Low Noise Floor - Verschrikkelijk Signaal-ruisverhouding
  De S/N verhouding (signaal - ruisverhouding) van het lokale signaal dat wordt geïnjecteerd in de 1e IF mixer is een van de belangrijkste factoren voor het verbeteren van de ontvanger eigenschappen in de ultra - multi- signaalomgeving .
  In de FT DX 1200 , de combinatie van het hoge stabiliteit en een hoge nauwkeurigheid 40 MHz TCXO ( ± 0,5 ppm , -10 ° C ~ +60 ° C ) , en het is DDS maken de fundamentele frequentie van de radio , en wordt vastgezet op de PLL - IC en VCO direct . Dit circuit bouw en methode creëert de hoogste kwaliteit lokale signaal , met superieure S / N prestaties .
 • Drie IPO Instellingen - Beste signaalontvangstresultaten Tijdens Veranderende Band Voorwaarden
  3 stappen IPO instellingen staan toe ​​dat de gebruiker de meest geschikte aanwinst voor de beste signaalontvangst kan selecteren.
  Deze verscheidenheid aan keuzes biedt superieure ontvangprestaties en de best mogelijke communicatie met veranderende band omstandigheden .
  Het IPO (Intercept Point Optimization) wordt geselecteerd door een schakelaar op het voorpaneel. De IPO selectie bepaalt de winst van de RF-versterker.
  De ingestelde gain is zeer effectief in het optimaliseren van de ontvanger, wordt verdeeld volgens de antenne en de geluidsoverdracht communicatie.
  High Quality Audio Met Punch
  Het modulatie circuit van de FT DX 1200 maakt gebruik van de digitale variant operationele modulatie, die ideale kwaliteitstransmissie met hoge audio creëert .
  • Microfoon Versterker dat parametrische equalizer bevat
  Deze radio heeft een parametrische equalizer. De parametrische equalizer kan het Low, Mid en High deel van de audio afzonderlijk wijzigen. Deze drietraps parametrische equalizer kan hoge kwaliteit TX audio geluid genereren omdat het kan worden afgestemd op gegevens ... zonder dat de audio waardigheid vermindert.
  • IF DSP spraakprocessor - DX'er en Contester Proven
  De SSB spraakprocessor gebruikt IF digitale signaalverwerking om de verstaanbaarheid van het uitgezonden signaal te verhogen tijdens zwak signaal op drukke omstandigheden. De DSP verhoogt het gemiddelde vermogen van de belangrijke spraakspectrum componenten en reduceert het zendvermogen van de minder belangrijke componenten. Pas het compressieniveau (in het menu) aan de verzonden SSB signaal aan beste reeks van uw stemkenmerken, de situatie, propagatie condities en pile - up eisen .
 • Twee Antenne ingangen
  Twee antenne- aansluitingen zijn beschikbaar op de FT DX 1200's achterpaneel.
  • Na meerdere antenne selecties is een bijzonder effectieve functie voor DX en Contest bedrijfsresultaat .
  • Antenne -aansluiting selecties opgeslagen en opgeroepen bij het wisselen van banden .
  • Het is mogelijk om Ant 1 gebruiken voor zend- en Ant 2 te ontvangen.
 • Voor de CW Enthusiast
  CW Zero - display
  De TX CW side toonhoogte frequentie kan worden aangepast in het MENU. Het instelbereik is 300 Hz tot 1050 Hz. Deze toonhoogte wordt gebruikt als referentie in de transmissie. Dit betekent dat het punt, waar de TX spoed gelijk aan de RX toonhoogte, het nul-punt wordt.
  Daarnaast heeft de FT DX 1200  een CW- tuning display functie. Door gebruik te maken van deze functie, als de toonhoogte van het geluid dat te horen is bij het ontvangen van het CW -signaal dichter bij de geprogrammeerde toonhoogte is, de verlichte merk dichter bij het ​​midden van het scherm . Wanneer het centrum merk lampje ROOD , het signaal is bij de nul - punt 
 • Andere CW functies
  • stap instelling Dial ( alleen voor de CW -modus )
  • CW SPOT Feature
  • CW volledige Break - in
  • CW " VOX " Vertraging is instelbaar
  • CW Mode omkering ( USB of LSB )
  • CW Keying beschikbaar tijdens SSB operatie
  • Afzonderlijke KEY Jacks op de voor -en achterpanelen
  • Elektronische Keyer Inbegrepen
  • Vier - kanaals Message Geheugen ( 50 karakters ) ; vijf geheugens verkrijgbaar bij de FH - 2 Toetsenbord ( optioneel )
  • Automatische " Beacon " keyer modus
   
 • Optionele volautomatische μ - Tuning Kit
  De u - Tuning Kit die is ontwikkeld voor de FT DX 9000 , is optioneel voor de FT DX 1200 . Geen andere Amateur Radio transceiver fabrikant biedt een vergelijkbaar apparaat dat je DXen prestaties in een aantal uitdagende operationele situaties kunnen verbeteren .
  Een grote diameter met een verstelbare ferriet magnetisch materiaal ( Ni - Zn ferriet ) kern , gecombineerd met een hoge resolutie en hoog koppel stappenmotor het resonantiepunt automatisch vinden . Opnemen door aanpassingseenheid voor het RF front end van de ontvanger, worden de IP3 punten verbeterd met ongeveer 4 dB . Drie individuele tuning units zijn beschikbaar met betrekking tot de frequenties van 1,8 MHz tot 14 MHz . Veel FT 950 , FT 2000 / D , FT DX 3000 , FT DX 5000 en FT DX 9000 Yaesu klanten hebben gebruikt en vond ze vooral effectief voor gebruik op de lagere banden .

Specificaties

Selectivity: Mode -6dB -60dB
CWRTTY/PSK31 0.5kHz or better 750 Hz or less
SSB 2.4kHz or better 3.6khz or less
AM 6kHz or better 15khz or less
FM 12kHz or better 25khz or less
Sensitivity: SSB/CW (BW: 2.4 kHz, 10 dB S+N/N)
0.16 μV (1.8 - 30 MHz) (RF AMP 2 “ON”)
0.125 μV (50 - 54 MHz) (RF AMP 2 “ON”)
AM (BW: 6 kHz, 10 dB S+N/N, 30 % modulation @400 Hz)
2 μV (0.5 - 1.8 MHz) (RF AMP 2 “ON”
)
2 μV (1.8 - 30 MHz) (RF AMP 2 “ON”)
1 μV (50 - 54 MHz) (RF AMP 2 “ON”)
FM (BW: 15 kHz, 12 dB SINAD)
0.5 μV (28 - 30 MHz) (RF AMP 2 “ON”)
0.35 μV (50 - 54 MHz) (RF AMP 2 “ON”
Spurious and image rejection ratio: 70 dB or better (1.8 MHz - 28 MHz Amateur bands)
60 dB or better (50 MHz Amateur band)
Audio output power: 2.5 W into 4 Ohms with 10% THD
4 to 8 Ohms (4 Ohms: nominal)

Accessoires

Heil set kabel naar Yaesu Basis

Yaesu SCU-17  Optionele USB Interface Unit voor de FT-450D, FT-817ND, FT-857D, FT-897D, FT-950, FT-2000, FTDX1200, ...

RT Systems ADMS-DX1200 Programmeersoftware maakt het eenvoudig om geheugenkanaalinformatie en andere menu-instellingen v...

Operating frequentiebereik: 1,8-54 MHz met 20+ m eind gevoede draad, 7-54 MHz met YA-007 HF 2,5 m Mobile Whip Antenna In...

De FP-1030 is een hoge kwaliteit gereguleerde lineaire DC voeding speciaal voor gebruik met DC-aangedreven radioapparatu...

Desktop Microphone werd ontworpen voor Base Station samenwerking met de nieuwste generatie van Yaesu HF transceivers, wa...

Base Station Desktop Dynamic Microphone werd speciaal ontworpen voor de FT-1000MP en FT-900 transceivers, maar is ook co...

Open-air stereo hoofdtelefoon   belangrijkste kenmerken Licht en comfortabel; zoals gebruikt bij DX-Peditions. Word...

Remote Control Keypad voor de Yaesu FTDX-9000, FTDX-5000, FT-950 en de FT-450 familie van Quality Base Transceivers. Ken...

De Yaesu MTU-160 is een μ-Tuning unit gemaakt voor optionele interne installatie op de FTDX-9000MP en FTDX-9000 Conte...

De Yaesu MTU-80/40 is een μ-Tuning unit gemaakt voor optionele interne installatie op de FTDX-9000MP en FTDX-9000 Con...

De Yaesu MTU-30/20 is een μ-Tuning unit gemaakt voor optionele interne installatie op de FTDX-9000MP en FTDX-9000 Con...

FT DX 1200 Transceiver
Merk: Yaesu
Categorie: Basis
Prijs: €1029
Normaal: €1479
Gewicht: 10 kg
Product code: YAFTDX120
Waarom Maes Electronics?
 1. Dienst na verkoop
 2. Verzending mogelijk
 3. Radio Actief
 4. Piraatvriendelijk (Der Feind hört mit)
Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Contactformulier