Cookies vereist: Cookies zijn niet geactiveerd op uw browser. Verander dit in uw veiligheidsvoorkeuren alvorens verder te gaan.
 • Onze winkel is momenteel gesloten.

AMBE3000

 • AMBE3000
  • AMBE3000
  • AMBE Block Diagram
  • Microphone connectie

Productomschrijving

DVMEGA AMBE3000 schild past op een Arduino MEGA. Dit bord is uitgerust met een AMBE3000 Vocoder en PCM3500 Codec. De PCM3500 zet het analoge microfoon signaal in een digitale stroom (PCM) om. En dat omgekeerd wordt de digitale PCM-stroom teruggebouwd naar een analoge audiosignaal. Het digitale PCM formaat is 8Khz met een diepte van 16 bits. Dit zou een hoeveelheid gegevens van 128000 bits per seconde zijn. Niet geschikt om via een 4800 bps radioverbinding te worden verzonden. De AMBE3000 Vocoder maakt van 128000 bps een digitaal signaal van 3600 bps. Dit zijn de spraakinformatie- en foutcorrectiecodes. Deze foutcorrectiecodes maken het mogelijk om een signaal te herstellen dat beschadigd is op het ontvangerstation tot op een bepaald niveau.

DVMEGA AMBE3000 kan gebruikt worden als AMBE Dongle (Digital Voice converter), maar ook als digitale zendontvanger in combinatie met het dual-band radio scherm of GMSK schild.

 

Block diagram

Instructies
 
Stap 1, Montage LF audio board
 
Montage instructie LF audio board
 
Stap 2, Selecteer of maak een microfoon
 
Compatibele microfoons zijn MH48 (Yaesu) type.

 
Stap 3, laad de firmware.

Download en installeer Xloader. Dit is een eenvoudig programma om de firmware te laden.

Download het hex bestand voor uw ARDUINO:

Start Xloader, kies het juiste hex-bestand, selecteer Apparaat en stel de COM-poort in op het poortnummer dat is toegewezen aan de ARDUINO. De baudrate is standaard 115200. Druk vervolgens op Upload om de firmware te laden. Als de firmware correct is geladen, verschijnt hieronder een bericht in de balk van het Xloader-scherm.
 
Stap 4, Installeer DVMEGA Tool

Voordat u de AMBE kunt gebruiken, moet u uw oproeptekst en informatietekst programmeren. Deze gegevens worden opgeslagen in Eeprom en moet slechts één keer gedaan worden. Het programma is zelf uitgelegd.

Download hier DVMEGA Tool
 
Stap 5, Instellingen G4KLX D-Star repeater software.

Installatiehandleiding G4KLX D-Star repeater met afstandsbediening

Accessoires

Nextion LCD TFT HMI Display stelt gebruikers in staat hun eigen interfaces allemaal zelf te ontwerpen, zelfs als ze geen...

Raspberry Pi 3 Model B De Raspberry Pi 3 is de derde generatie Raspberry Pi. Het verving de Raspberry Pi 2 Model B in fe...

AMBE3000
Merk: Dooren Electronics Solutions
Categorie: Randapparatuur
Gewicht: 0.1 kg
Product code: DVMEGAARDAMBE3000
Waarom Maes Electronics?
 1. Dienst na verkoop
 2. Verzending mogelijk
 3. Radio Actief
Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Contactformulier