Cookies vereist: Cookies zijn niet geactiveerd op uw browser. Verander dit in uw veiligheidsvoorkeuren alvorens verder te gaan.
 • Onze winkel is momenteel gesloten.

RTL SDR V3 USB Dongle

 • RTL SDR V3 dongle
  • RTL SDR V3 dongle
  • RTL SDR V3 dongle
  • RTL SDR V3 info

Productomschrijving

Versie 3 van onze aangepaste RTL-SDR-dongles heeft een aantal opwindende nieuwe functies aan het licht gebracht. In deze handleiding leggen we uit hoe u deze functies kunt gebruiken. Als u geïnteresseerd bent, hebben wij ook de datasheet van V3 hier beschikbaar.

Feature 1: Directe sampling HF-modus
Met deze functie kunt u luisteren naar RF-signalen tussen ongeveer 500 kHz en 28,8 MHz.

Om de directe bemonsteringsmodus te gebruiken

Sluit een geschikte RF-antenne aan op de SMA-antennepoort (dit is dezelfde poort die u aansluit op uw VHF / UHF-antenne).
Selecteer in SDR # de Q-tak in het setup-menu (het tandpictogram naast de afspeelknop). (Als deze grijs wordt weergegeven, moet u eerst de SDR stoppen door op de stopknop in SDR # te klikken)
Druk op Play en stem af op 500 kHz - 28,8 MHz.
Q-tak

VHF-antennes, zoals kleine schijven of korte zweepantennes, zullen HF-signalen waarschijnlijk niet goed vangen, of helemaal niet. Als je zo'n antenne niet hebt, kun je iets krijgen met de grote telescopische antenne op een maximale lengte van 1,5 m, maar het is echt niet lang genoeg voor HF. U kunt de moer gebruiken die bij de antennevoet wordt geleverd om een ​​lange antenne van 5 meter of meer te bevestigen. In het ideale geval moet u een niet-uniforme 9: 1 met de langedraadantenne gebruiken voor een optimale ontvangst. Nog idealer zou u een antennetuner gebruiken, hoewel deze duur is.

Andere software zoals HDSDR en GQRX kunnen ook directe sampling ondersteunen. Dit kan inhouden het definiëren van een apparaatstring en voor de Q-tak moet de waarde 2. zijn. In GQRX zou de apparaatstring "rtl = 0, direct_samp = 2" zijn (zonder de aanhalingstekens). Zorg dat er geen spatie achter de komma staat. Raadpleeg voor een SDR-console deze gelinkte publicatie voor een aangepaste ExtIO-versie die directe sampling mogelijk maakt. SDR-Touch op Android heeft een optie voor directe bemonstering beschikbaar op de pagina met instellingen.

Om terug te keren naar luisterfrequenties boven 28,8 MHz, vergeet niet om de sampling-modus in "Quadrature Sampling" te veranderen.

Merk op dat deze functie directe sampling gebruikt, wat resulteert in een alias. De RTL-SDR-samples op 28,8 MHz, zodat je sterke signaalspiegels van 0 tot 14,4 MHz kunt zien tijdens het afstemmen op 14,4 - 28,8 MHz en andersom. Om deze afbeeldingen te verwijderen, moet u een laagdoorlaatfilter voor 0 - 14,4 MHz en een hoogdoorlaatfilter voor 14,4 - 28,8 MHz gebruiken, of eenvoudigweg uw band van interesse filteren.

Feature 2: Software selecteerbaar T-shirt
V.1. en V.2. Onze dongles bevatten een bias-T-stuk dat handmatig kan worden geactiveerd door de behuizing te openen en twee pads samen op de PCB te solderen. V.3. introduceert een 4.5V bias tee die volledig kan worden geactiveerd in de software. Het bias-T-stuk kan continu tot 180 mA stroom trekken.

WAARSCHUWING: Voordat u de bias-tee gebruikt, moet u ervoor zorgen dat u deze optie niet gebruikt wanneer de dongle rechtstreeks op een kortgesloten gelijkstroomantenne is aangesloten. Hoewel de instelschakeling duale beveiligd tegen onbedoelde kortsluiting met PTC automatisch de zekering en bescherming tegen overstroom resetten van de LDO bypass de voorspanning tee langere periode de LDO of zekering beschadigen permanent. Gebruik het alleen als het is aangesloten op een elektrisch apparaat, zoals een LNA, actieve antenne of SpyVerter.

Om de zaken duidelijker te maken: DC Short Antenna -> LNA -> Coax -> V3 (Polarized Tee) is absoluut perfect. Wat niet goed is en geen enkele zin heeft, is DC Short Antenna -> Coax -> V3 (gepolariseerd T-stuk aan). DC Korte antenne -> Coax -> V3 (Polarisatie Tee uit) is OK.

Merk op dat oude DVB-T TV-drivers de standaard T activeren. Zorg er bij Linux voor dat u de DVB-T-stuurprogramma's op de zwarte lijst hebt gezet. Meer informatie over de zwarte lijst in de Linux-sectie van de snelstartgids.

Om het polarisatiet-shirt in Windows te activeren:

Download en pak alle bestanden in dit zipbestand uit naar een map op uw pc. Het bevat twee batchbestanden die kunnen worden uitgevoerd.
Zorg ervoor dat alle SDR-software # SDR # / HDSDR / SDR-Console etc. zijn volledig gesloten.
Voer het bestand biastee_on.bat uit om het T-shirt te activeren. Het zal een CMD-prompt openen en openen die kort "Found Rafael Micro R820T Tuner" zal zeggen. De CMD-prompt wordt snel daarna gesloten als dit lukt.
Het polarisatiet-stuk is nu aan. Om het uit te schakelen, herhaal je de stappen 2 en 3, maar voer je in plaats daarvan het opdrachtbestand biastee_off.bat uit. U kunt ook eenvoudig de SDR ontkoppelen en opnieuw verbinden om de skew start uit te schakelen.
Als er meer dan één dongle is aangesloten, moet u het opdrachtbestand aanpassen om het dongle-polarisatiet-nummer op te geven dat u wilt activeren. Open het bat-bestand met een willekeurige teksteditor, zoals Kladblok, en voeg de vlag "-d" van de toetsselectie toe. Bijvoorbeeld, voor het activeren van de vertekening tee op de dongle werd tweede aangesloten, moet u deze wijzigen in "rtl_biast -b 1-d 1".

Als u een bericht op een slim scherm krijgt, klikt u op Meer info en vervolgens op Hoe dan ook. Houd er ook rekening mee dat sommige versies van Windows de batchbestanden mogelijk niet uitvoeren vanwege een verkeerde configuratie of agressieve antivirussoftware. Als u deze problemen niet kunt oplossen met Windows of uw antivirus, voert u de opdracht handmatig uit op de CMD-regel.

Voor het handmatig de CMD-lijn te voeren, voert u eerst de map waarin de T-vooringenomenheid software wordt opgeslagen met behulp van "cd" (bv cd C: \ SDR \ bias_tee_folder) en uit te voeren:

AAN: rtl_biast -b 1
UIT: rtl_biast -b 0
Selecteer indien nodig een bepaald RTL-SDR-apparaat met de vlag -d.
Om het bias-t-shirt in Linux te activeren:

Linux of MacOS, het downloaden van de bron van git, compileren op dezelfde manier als de gebruikelijke RTL-SDR drivers en voer ./rtl_biast -b 1 tot en met het vooroordeel inschakelen en ./rtl_biast -b 0 voor omgekeerde afwijking van vertrek. De procedure is:

git clone https://github.com/rtlsdrblog/rtl_biast
cd rtl_biast
mkdir bouwen
bouw cd
cmake ..
doen
cd src
./rtl_biast -b 1

Als u het gedeeltelijke programma vanaf elke willekeurige plek op de opdrachtregel wilt kunnen uitvoeren, kunt u ook "sudo make install" uitvoeren.

Als u problemen ondervindt bij het bedienen van het polarisatiet-stuk met een multimeter als er 4.5V op de SMA-poort is. Controleer ook of uw aangedreven apparaat daadwerkelijk stroom kan ontvangen. Onthoud dat niet alle LNA's de startkracht kunnen accepteren. We bevelen de Adam 9A4QV LNA4ALL aan, omdat u deze in zijn winkel kunt bestellen met de feedoptie op de bias-tee ingeschakeld. Als je hulp nodig hebt, neem dan contact met ons op via admin@rtl-sdr.com.

Rtl_tcp gemodificeerd voor directe bemonstering

De standaard versie van rtl_tcp laat alleen rechtstreekse bemonstering op de tak I, dat is niet nodig, omdat we direct proeven van de Q-tak Deze gepatchte versie van rtl_tcp nodig heeft (noot alleen bronbestanden - vereist compilatie ) geleverd door Pieter-Tjerk van websdr.org corrigeert dit.

Feature 3: Selecteerbare klok en uitbreidingskopteksten
Dit is voor gevorderde gebruikers die de kettingklokken moeten verbinden voor consistente ervaringen, of toegang tot andere poorten nodig hebben. U kunt ofwel de klokselector rechtstreeks op een soldeerbrug aansluiten of solderen op een 2,27 mm 2x27 header-pinsjumper.

Om een ​​jumper aan de CLK-kiezerkop toe te voegen.

Verwijder voorzichtig de 0 Ohm-weerstand.
Las voorzichtig een 1,27 mm 2x2 kop op de pads van de klokselector.
U kunt nu uw klokingang selecteren.
CLK-jumpers verbinden:

CLK_1

Met de eerste positie kunt u de klok uit de dongels op de CLK-pads halen. Met de tweede positie kunt u een externe klok invoeren.

CLK2

Een voorbeeld van in serie geschakelde CLK wordt hieronder gepresenteerd. Eén TCXO-dongel is verbonden met twee andere dongles met niet-gekoppelde klokken.

CLK3
LF Verbetering / Biais T-stuk Uitschakelen Mod:
Als u de prestaties van LF wilt verbeteren en het bias-T-stuk niet nodig hebt, kunt u de inductor T naar L13 verwijderen. Natuurlijk, vergeet niet dat als je geïnteresseerd bent in VLF / LF zijn, kan het de voorkeur om een ​​boost converter als SpyVerter, die kan worden aangedreven door de vertekening tee op de dongle gebruiken.

Huidige bekende problemen:
We proberen onze eenheden voortdurend te verbeteren en we nemen altijd nota van bestaande problemen en hoe we ze kunnen oplossen.

Houd er rekening mee dat deze apparaten warm aanvoelen wanneer ze worden gebruikt in warme klimaten. Dit is geen probleem en wordt verwacht. We verbeterden de thermische binding en warmteoverdracht tussen de chips en de metalen behuizing. Dit heeft het effect dat de metalen behuizing warmer wordt, maar het houdt de chips een stuk koeler, wat resulteert in betere prestaties. Om de levensduur van de dongle te verlengen, raden we aan dat u de camera niet aan direct zonlicht blootstelt.

Perceel 2 en nieuwer (Onmiddellijke verzending):

0,2 tot 0,3% van de eenheden kan een defecte RTL2832U-chip hebben. Dit wordt gekenmerkt door hogere dan normale USB-stromen (normale waarde is 0,28 A) en warmer dan normaal. Hetzelfde probleem treft alle merken van RTL-SDR.
Bekende problemen met V3 Batch 1 (partijen in beperkte hoeveelheden, worden niet langer verzonden):

Verhoogde zijbandruis op zeer sterke smalbandige signalen. Dit zou geen belangrijk probleem moeten zijn, omdat het alleen over zeer sterke signalen gaat. De hardware-oplossing is om ongeveer 100-220uF aan capaciteit toe te voegen op de 3,3V-voedingslijn. Perceel 2 zal dit geluid verminderen.
Het bias-T-stuk voegt een grote puls toe in de HF-modus voor directe bemonstering. Dit kan alleen problematisch zijn als u van plan bent om een ​​HF LNA te gebruiken die wordt aangedreven door een T-stuk in de directe sampling-modus. Dit kan worden gecorrigeerd door ongeveer 2,2uF aan capaciteit toe te voegen aan de uitvoer van de LDO, vóór de inductor. Perceel 2 lost dit probleem op.
Het bias-T-stuk kan worden beschadigd door per ongeluk de uitgang enkele seconden te overbruggen wanneer deze wordt ingeschakeld. Deze schade doet zich alleen voor op USB3.0- en USB 2.0-poorten die maximaal 1A of meer kunnen leveren of aan de gang zijn. Perceel 2 zal een zelfherstellende zekering toevoegen om schade te voorkomen.

Bron: https://www.rtl-sdr.com/rtl-sdr-blog-v-3-dongles-user-guide/

RTL SDR V3 USB Dongle
Merk: RTL-SDR
Categorie: SDR
Gewicht: 0.1 kg
Product code: RTLSDRDONGLEV3
Waarom Maes Electronics?
 1. Dienst na verkoop
 2. Verzending mogelijk
 3. Radio Actief
Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Contactformulier