Cookies vereist: Cookies zijn niet geactiveerd op uw browser. Verander dit in uw veiligheidsvoorkeuren alvorens verder te gaan.
 • Onze winkel is momenteel gesloten.

MeteoCom 6.0

 • MeteoCom 6.0
  • MeteoCom 6.0
  • MeteoCom 6.0
  • MeteoCom 6.0
  • MeteoCom 6.0
  • MeteoCom 6.0
  • MeteoCom 6.0

Productomschrijving

MeteoCom = Weer per Radio
Reeds 20 jaar lang wordt de mogelijkheid geboden weersinformatie te ontvangen via kortegolfradio. MeteoCom 6.0 doet nog precies hetzelfde, gebruik makend van de nieuwste PC-technieken.

Inleiding
Sinds decennia wordt weersinformatie en waarschuwingen voor scheepvaart aangeboden via de kortegolf. Deze informatie kan op computer dmv decodeersoftware zichtbaar gemaakt worden. Deze soft werd hier en daar gratis aangeboden of gekraakte soft kon worden gedownload via het internet. Maar er bestaan goede reden waarom deze soft niet succesvol was. Probeert u het zelf maar uit.
Pas bij gebruik van Bonito-Soft komt men erachter wat de mogelijkheden zijn en men hoeft geen meteoroloog te zijn om de weerkaarten te kunnen lezen en begrijpen.

Wat heeft u nodig?
* Een PC met Pentium-processor.
* Een geluidskaart met Line- of Micro ingang.
* Een vrije Com- of USB poort met seriële adaptor.
* Windows 95 of hoger.
* Een SSB-ontvanger (voorbeeld ICOM IC-706 MKIIg, IC-R75, IC-R8500, IC-R20, IC-PCR-1000, IC-PCR-1500) liefst met ingang voor PC-sturing.
* Een antenne, aanbevolen een 6m draadantenne of de achterstag bij zeilschepen. Enkel per uitzondering een actieve antenne gebruiken.
* Een MeteoCom programma met radiosturing (aan te kopen)

De RadioControl van MeteoCom
In de MeteoCom van Bonito vindt men de noodzakelijk radiocontrole om de aangeboden informatie te decoderen. Deze moet aangekocht worden, de gratis MeteoCom Web-Versie heeft geen radiosturing.
Er kunnen twee kortegolfontvangers en Navtex ontvanger gelijktijdig aangesloten worden. Gewoonlijk heeft men voldoende aan één kanaal. (de combinatie is gewoonlijk slechts voor professionele scheepvaart voor betrouwbaardere ontvangst. Veiligheid heeft hier geen prijs.)
Het programma werkt op de achtergrond en gebruikt de Windows-Multitasking, normale bewerkingen op de PC mogen ondertussen gedaan worden. (MeteoViewer of ander programma's voor zeekaarten)

FrequencyTimeManagement
De radio wordt volledig gecontroleerd door een timer en een interne frequentielijst. Alle gesproken boodschappen (Audio), weerfaxen, Morse, RTTY en Navtex worden gedecodeerd, opgeslagen en gerangschikt waarbij nieuwe boodschappen de oude vervangen. De "ScheduleManager" detecteert welk bericht voor welke regio staat, de data hiervoor kan via het internet geactualiseerd worden.

Ontvangst voor FAX-weerkaarten
Dit is niet zo eenvoudig en daarom voorziet het programma in tal van mogelijkheden voor de shift, offset en bandbreedte. Er zijn ingebouwde filters voor storingen plus modules voor kaarten met 267, 288, 357, 576 by 48, 60, 90, 120, 180, 240 rotaties per minuut.

Telex-Reception RTTY, SYNOP, NAVTEX

Modes:
* Synchronische en asynchronische modi
* BAUD = 45-300 Baud
* BAUDOT = Standard RTTY
* SITOR / FEC = NAVTEX
* SHIFT = 85,170,425, 825 en variabel
* Filter = Elke bandbreedte en Offset

Tekst, weerbericht en waarschuwingen worden weergegeven via MeteoViewer

Synop-Message ontvangst
De RadioControl gebruikt gecodeerde data, ontvangen in RTTY, klaar met weerkundige en wiskundige informatie. Deze Synop-gegevens worden gedecodeerd in leesbare tekst en op de weerkaart geplaatst zodat ze bruikbaar worden voor de MeteoViewer. De data geeft de Isobar, Isotherm, symbolen voor wind, temperatuur, neerslag, enz.

Morse-Text ontvangst
een speciaal deel van het programma decodeert de morse-signalen, verder heeft het dezelfde functie al RTTY.

De volgende gecombineerde gegevens kunnen worden weergegeven:
* Golfhoogte en richting Golven worden weergegeven als een gekleurde lijn voor de markering van de gevarenzones.
* Wind sterkte en de richting van de wind.
* De wind pijlen kunnen worden ingekleurd voor het markeren van de gevarenzone.
* Temperatuur voor lucht voor grond en voor water
* Ook weergegeven als een lijn, Isotherm.
* Luchtdruk, ook weergegeven als een lijn, Isobars
* Vochtigheid ook weergegeven als een lijn.
* Neerslag en de hoeveelheid ook, gertoond met een symbool als hagel, regen, sneeuw.
* Wolken, convectie en / of begrenzing.
* IJs en sneeuw dekking.

Het meest spannende is de animatie.
Het toekomstige weer wordt weergegeven als een film op uw scherm. Terwijl u het scherm door in te zoomen of verschuiven kan veranderen. Het meest opvallende is de speciale soort off animatie. Een speciale afbeelding transformatie maakt het mogelijk voor een briljante weergave van de diavoorstelling. Dit werd nog nooit bereikt tot nu

Tekst
Tekst zoals weerberichten worden normaal via de radio ontvangen en gesorteerd en geplaatst in de juiste mappen, zodat je niet hoeft te kijken door alle berichten om een bepaald Atlantische rapport te vinden. Deze tekst kan komen van Navtex of RTTY. Ze worden doorgaans Telex Teletype of RTTY genoemd. Navtex is een speciaal Telex soort dat elke 4 uur wordt ontvangen en waarschuwt voor navigatie problemen of stuurt weerberichten.

MeteoCom 6.0
Merk: Bonito
Categorie: Software
Product code: PROMETEO6
Waarom Maes Electronics?
 1. Dienst na verkoop
 2. Verzending mogelijk
 3. Radio Actief
Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Contactformulier